fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is de spotgoedkope paracetamol net zo goed als de duurdere paracetamol?

Als ik hoofdpijn heb, neem ik maar wat graag een paracetamolletje. Het is redelijk onschuldig en doet wat het moet doen: pijn stillen en koorts verlagen. Ik koop eigenlijk altijd het huismerk paracetamol, hier betaal je zo’n 50 cent per 20 tabletten voor. Maar, wanneer ik in de winkel sta, zie ik ook dat er merken zijn die veel meer voor een pakje vragen, soms wel meer dan 4 keer zo veel. Zijn deze tabletten beter?

Met coffeïne of zonder coffeïne? 

Als je voor het schap staat zie je enorm veel verpakkingen liggen. Wat een keuze! Zo heb je onder andere paracetamol waar coffeïne aan is toegevoegd. Deze coffeïne belooft hetzelfde te doen als de cafeïne in een kop koffie, namelijk een oppepper geven. Uit onderzoek is echter gebleken dat de coffeïne de werking van de paracetamol niet versterkt of verbetert. Je kunt dus beter een gewone paracetamol zonder coffeïne kopen.

Wat is het verschil tussen een goedkoop en een duur merk?

Behalve de prijs, blijkt er geen enkel verschil in de hoeveelheid werkzame stof te zitten. Ze werken daarom ook allebei even goed en in het kader van je portemonnee kan je dan ook het beste voor de goedkoopste variant gaan.

Wat vind jij hiervan?

En? Ben jij ook net zo verbaasd als ik? We zijn heel benieuwd naar jouw reactie. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Regien Haak -

De goedkope versie van paracetamol werkt net zo goed als de duurdere soort. Paracetamol met coffeïne werkt als pijnstiller niet beter, maar geeft je een boost als je je even niet fit voelt en toch moet/wilt presteren.

Monique -

De paracetamol caplets van HTP zijn goed koop EN werken echt super. Mij is verteld dat de een beter werkt dan de ander en dat dat puur met de persing te maken heeft. Verder alles t zelfde qua inhoud goedkoop of duur.

lezeres -

Ik gebruik de paracetamol met coffeïne, want mijn hoofdpijn gaat niet snel over met de variant zonder.

Reageer ook