fb
Damespraatjes Damespraatjes

Internetdiploma verplicht stellen voor scholieren?

Om de Nederlandse interneteconomie veilig te stellen is het noodzakelijk kinderen in de nabije toekomst een digitaal vaardigheidsbewijs te laten halen. Dat staat in een rapport dat vandaag door Nationale Cybersecurity Raad (CSR) overhandigd werd aan de staatssecretarissen van Veiligheid en Justitie, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap overhandigd. 

Zwemdiploma

Eigenlijk is zo’n internetdiploma net zo belangrijk als een verkeers- of zwemdiploma. Ook zou je het kunnen vergelijken met een auto rijbewijs om veilig de weg op te kunnen. Doordat jongeren nu vaak niet op de hoogte zijn van de gevaren van het internet lopen zij onnodige risico’s en kunnen ze slachtoffer worden van cyber criminaliteit.

Doe sociaal

Ook is het goed dat kinderen zich  de sociale aspecten, wettelijke en morele grenzen, en privacy-vraagstukken van internet realiseren. Wat zijn de grenzen waaraan je je moet houden? Natuurlijk zien we tal van voorbeelden om ons heen hoe het niet moet. 

Concurrentie

Nog een mooi voordeel van het verplicht les geven in digitale kennis in Nederland is dat we hiermee wereldwijd dan voorop zouden lopen. En dat is weer gunstig voor onze economische concurrentie positie in de wereld.

Wat vind jij?

We zijn super benieuwd wat jij van dit voorstel vindt. Ben je voor of tegen een verplicht internet diploma voor scholieren?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook