fb
Damespraatjes Damespraatjes

Huis verkopen? Met deze interieur-tips verkoop je het snel en goed!

De huizenmarkt was de afgelopen jaren oververhit. En hoewel het voor veel mensen nog steeds lastig is om een huis te kopen, hoor ik van makelaars dat de gekte langzaam iets af begint te nemen. Huizen worden niet meer door tientallen mensen tegelijk bezichtigd en ook het extreme overbieden wordt minder. Fijn voor kopers! Anderzijds betekent het wel dat makelaars en verkopers weer iets meer hun best moeten doen om de huizen voor de hoogste prijs verkocht te krijgen. Huis verkopen? Met deze interieur-tips verkoop je het snel en goed! Lees lekker met ons mee. 

Interieur-tips verkoop: ingericht verkopen

Huizen schijnen sneller en voor een betere prijs verkocht te worden, als ze ingericht zijn. Hebben jullie de meubels al naar het nieuwe huis verhuisd? Overweeg dan om meubels te huren of te kopen voor het maken van de foto’s en het doen van de bezichtigingen. Het is zeker een investering, maar wel een die zich meestal uitbetaalt. Kijk bijvoorbeeld eens bij Lionshome. En de mooie nieuwe meubels? Die neem je lekker mee naar jullie nieuwe huis 🙂

Lekker opruimen

Het lijkt logisch, maar op Funda zie ik het nog al te vaak misgaan: foto’s waarop veel troep zichtbaar is. Denk aan volle wasmanden, onopgemaakte bedden en zelfs vieze kleding op de grond. Hoewel een volle wasmand natuurlijk niks zegt over de waarde van je huis, maakt het je huis een stuk minder aantrekkelijk voor potentiële kopers. De meeste mensen kunnen niet door de troep heenkijken en plannen niet eens een bezichtiging in. Een weekendje opruimen dus!

interieur-tips verkoop

Afbeelding Daniil Silantev via Unsplash

Geef elke ruimte een functie

Hebben jullie op zolder een ’troep-kamer’? Wij wel, haha! En hoewel dit voor het dagelijks gebruik heel praktisch is, zou ik hem voor de verkoop tóch opdoeken. Geef de ruimte een functie van bijvoorbeeld ‘chill-kamer’. Zet er een bank en een televisie neer en klaar is kees. Leuk kleedje op de vloer en mooie plant in de hoek. Door elke ruimte een goede functie te geven, krijg je meer centen voor je vierkante meters!

Wees niet bang om geld uit te geven

Met de verkoop van je huis kan je flink geld verdienen! Wees dan ook niet bang om wat geld uit te geven om je huis er aantrekkelijk uit te laten zien. Ik heb het dan natuurlijk niet om tienduizenden euro’s, maar een paar honderd of zelfs duizend euro kan ervoor zorgen dat je huis veel meer kijkers trekt en oplevert. Bespreek met de makelaar wat zaken zijn die je makkelijk kunt aanpakken, waarvan ze snel zorgen voor het aantrekkelijker worden van het huis. Denk aan het schilderen van een muurtje, het vervangen van een bank of het anders inrichten van de slaapkamers.

Praat mee

Ga jij je huis verkopen en wil je daar de beste prijs voor krijgen? Met deze interieur-tips verkoop je het snel en goed! We zijn heel benieuwd of dit ook voor jou opgaat. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Afbeelding: Spacejoy via Unsplash

Reageer ook