fb
Damespraatjes Damespraatjes

Topwijf: Ingrid Geul

ingrid1.jpg
Damespraatjes heeft bewondering voor sterke en onafhankelijke vrouwen. Zodra deze zogeheten ‘Topwijven’ ook nog gaan ondernemen, zijn wij heel enthousiast en willen dit graag met jullie delen!

Deze maand sprak Damespraatjes met Ingrid Geul. Ingrid is 44 jaar, heeft 2 prachtige kinderen, een lieve man en weet dit alles ook nog te combineren met een van haar grootste passies: ondernemen. Wij spraken met haar over Pumps! Magazine, Leading Lady, mooie evenementen en haar leven naast haar werk.

 


1. Hoe ben je op het idee van Pumps! Magazine gekomen?

Ik ben coach voor secretaresses en heb zelf jaren als secretaresse gewerkt. Wat ik zie is dat de secretaresses de laatste jaren – naast hun gewone werkzaamheden – ook vaak de opdracht krijgen om de brochure ‘op te leuken’. Secretaresses gaan hier graag mee aan de slag, maar echt op de hoogte waar je moet zijn en hoe het allemaal in zijn werk gaat weet ze niet. Om meer body te krijgen over reclame-uitingen, maar ook over de geschreven teksten hebben we een training in elkaar gezet met de naam ‘Pumps! Maak je eigen Magazine’ .  Je gaat zelf aan de slag met artikelen (mensen interviewen, zelf teksten schrijven, foto’s erbij zoeken etc.) Het resultaat van deze training is een echt magazine: Pumps! Dat magazine kun je gebruiken als marketingbrochure voor je eigen bedrijf (wat SecretariaatsBureau Bussum – SBB – heeft gedaan met de 1e editie van Pumps! en Schoevers met de 3e editie van Pumps!) of voor de promotie van de branche (wat we hebben gedaan met 10 zzp’ers in de secretaressebranche met de 2e editie van Pumps!)

ingrid2.jpg
2. Wat doe je naast Pumps! Magazine? En op wat voor manier staan jouw (zakelijke)bezigheden in verbinding met elkaar?

Mijn bedrijf is Leading Lady . Onder deze naam doe ik de diverse activiteiten in de secretaressebranche: trainingen geven, trainingen ontwerpen (o.a. Pumps! Magazine), zelf dagen organiseren (Secretaresse Groeidag) en het coachen van secretaresses. Alles heeft te maken met het enthousiasmeren van de secretaresse om zich verder te ontwikkelen en daar daadwerkelijk middelen voor aan te dragen.
Op 1 november a.s. staat er weer een Secretaresse Groeidag gepland in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, met als thema ‘Ontmoeting & Verbinding’.  Rond 7 juli plaatsen we meer info hierover op de website (www.secretaressegroeidag.nl)

3. Hoe combineer je onde
rnemen met een gezinsleven?

Tot vijf jaar geleden werkte ik altijd alleen onder schooltijden. Om 15.15u stond ik voor de school om de kids op te halen en dan pas ’s avonds als ze op bed lagen ging ik nog even door (of thuis werken of naar een netwerkbijeenkomst).  Sinds vijf jaar heeft mijn vent een eigen bedrijf en werkt veel thuis. Hij vangt nu de kinderen op als ik er niet ben. Maar ondertussen zijn beide kinderen al naar de middelbare school en gaan behoorlijk hun eigen weg. Vaste prik is wel om 16.00 uur thee drinken met elkaar (net zoals ik vroeger gewend was met mijn werkende moeder)

ingrid3.jpg
4. Heb je naast ondernemen nog andere passies?

Nou, die had ik voor kort eigenlijk niet. Werk en mijn ambities daarin waren eigenlijk mijn grootste passie. Totdat ik vorig jaar een burnout kreeg. Ik had nog maar voor 50% energie en om die terug te krijgen moest ik – verplicht – gaan zoeken naar andere bezigheden naast mijn werk om weer meer energie te krijgen. Dat heb ik gevonden in het fotograferen van de natuur. Met wandelingen op de hei en fietsen in het bos en langs het water doe ik weer enorme energie op en maak ik mijn hoofd leeg. Daarnaast ben ik in de wintermaanden, als je minder vaak naar buiten kunt, creatief met mooi papier. Het magazine Flow is hierbij een grote inspiratiebron.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook