fb
Damespraatjes Damespraatjes

Influencer worden? Drie tips naar online succes!

Influencer worden

Het woord influencer heeft tegenwoordig soms wat een negatieve nasmaak bij mensen, maar eigenlijk is dit geheel onterecht. Het kan namelijk ook een zeer positieve uitwerking hebben én het is een leuke bron van inkomsten. Het is er natuurlijk maar net hoe je het insteekt en wat je concept is. Daarnaast zijn influencers eigenlijk al zou oud als de mensheid, maar ging het vroeger niet online.

Influencer worden

De meest succesvolle influencer kanalen zijn wellicht die van jonge moeders. Zij delen hier hun tips en ervaringen en daarmee helpen ze juist andere moeders op weg. Maar ook andersoortige kanalen kunnen een groot succes zijn, van hulp bij afvallen tot juist kanalen met body positivity tips. Allemaal verdienen ze hun eigen plek. Wil jij ook online succes? Lees snel verder voor waardevolle tips.

De juiste producten

Om succesvol te worden als influencer is het allereerst belangrijk dat je de basis op orde hebt qua producten. Investeer dan ook in een goede smartphone, op dit moment is de iPhone 14 Pro  bijvoorbeeld een hele goede keuze. Het is gewoon de beste in zijn soort. Van de perfecte camera tot een enorm mooi geluid, het zal jouw influencer carrière een vliegende start geven. De kwaliteit van het beeldmateriaal is namelijk de basis, wanneer dit van hoge kwaliteit is zal het aantal volgers snel stijgen. Kies ook vanaf het begin voor hetzelfde filter, dit brengt consistentie aan in jouw posts. De iPhone 14 Pro is ook voorzien van een goede processor en sterke accu, hiermee zijn er geen beperkingen aan de lengte en duur van jouw filmpjes en video’s.

Kies je categorie

Natuurlijk vind jij jezelf en je leven in zijn volle breedte erg leuk en inspirerend maar dat geldt niet voor iedereen. Kies dan ook een bepaald topic waar je veel van weet en ga daarover een kanaal beginnen. Of dit nu jouw werk is (van stewardess tot politieagente, er zijn veel interessante beroepen) tot je specifieke lifestyle. Allemaal mooie onderwerpen om jouw influencer carrière mee te starten.

Kies je kanaal

Je kunt natuurlijk starten op alle socialmediakanalen, maar je kunt ook gericht te werk gaan. Kies voor één kanaal waar je je op gaat toeleggen en breidt het eventueel later uit. Wanneer je voor deze aanpak kiest, zul je zien dat er van nature een focus ontstaat. Want van Facebook, TikTok tot Instagram, allemaal vragen ze om een andere aanpak. Ook de algoritmes werken van ieder kanaal anders, dit is soms lastig te ontdekken maar gaat wel beter wanneer je je maar met één bezighoudt.

Begin vooral als influencer omdat het je leuk lijkt, en je je focust op een onderwerp wat je inhoudelijk erg leuk en interessant vindt. Alleen dán kan het een succes worden. Ga niet direct voor het grote geld maar heb geduld en blijft consistent qua posten. Je zult zien dat je dan langzaamaan meer volgers gaat krijgen en fans gaan groeien. Voor je het weet meldt het eerste merk zich voor een succesvolle samenwerking!

Afbeelding: Unsplash +

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook