fb
Damespraatjes Damespraatjes

In welke condities zijn er refurbished iPhones te koop?

Eigenlijk keken mijn jongens meer uit naar mijn nieuwe iPhone dan ik. Ik geef er niet zoveel om, ik heb het gewoon nodig. Het is mijn window to the world. Toen de pakketjesbezorger aanbelde struikelde mijn oudste over de jongste om de deur open te doen. Terwijl ik mijn handtekening zette, rende Bob naar binnen. “Hey,” riep hij door de woonkamer, “je hebt een refurbished iPhone.” Ik had geen idee.

Refurbished? Ik had er niet eerder over gehoord. Die maandag had ik nu, gelijk en wel onmiddellijk een nieuwe iPhone nodig; het toestel dat ik al een jaar of vier had, begon kuren te vertonen. Dat kon niet, ik was niks zonder mijn telefoon. Ik vroeg Bob om uitleg. Hij vertelde dat refurbished iPhones mobieltjes zijn die gereviseerd worden. “Vandaar dat je ook minder hebt betaald.” Met terugwerkende kracht vond ik het ontzettend goed van mezelf dat ik had gekozen voor een refurbished iPhone.

Verschillende condities

Dat er verschillende gradaties in gereviseerde smartphones zijn wist ik niet, maar dat legde bij uit.  Refurbished iPhones zijn in de volgende condities te koop:

Premium refurbished

Deze iPhone is technisch in een uitstekende conditie en het is niet te zien dat de telefoon eerder is gebruikt. Ook kun je er zeker van zijn dat er een nieuwe accu in zit.

Zo goed als nieuw

De iPhone die wordt verkocht onder de conditie ‘zo goed als nieuw’ is technisch in perfecte conditie. Ook op de accu valt niets aan te merken. Het verschil met Premium is dat er een klein krasje of vlekje op het toestel zit. Maar dan moet je wel heel goed kijken.

Lichte gebruikerssporen

Koop je een refurbished iPhone in de conditie Lichte gebruikerssporen, dan kun je er zeker van zijn dat het toestel in perfecte technische conditie is en dat er niks mis is met de accu. Wel zitten er op deze iPhone verschillende oppervlakkige krasjes en of vlekjes.

Zichtbare gebruikerssporen

Schaf je een iPhone aan met ‘zichtbare gebruikerssporen’ dan kun je zien dat het toestel is gebruikt. Er zijn meer en opvallende krassen en deuken zichtbaar. Maar technisch is de iPhone in perfecte conditie en ook nu weer hoef je je geen zorgen te maken over de accu; die is in perfecte staat.

Beter voor het milieu

Door het kopen van een refurbished iPhone draag je bij aan een beter milieu. Het steeds maar kopen van nieuwe spullen is een verspilling en vaak onnodig. Om vast heel goede redenen nam de vorige eigenaar afscheid van zijn daarna gereviseerde telefoon. Omdat hij misschien geen telefoon meer wilde. Of eentje met betere functies. Weggooien zou zonde zijn. Door het toestel na te kijken en te zorgen dat het weer zo goed als nieuw is, krijgt het een tweede leven. De materialen en grondstoffen die nodig zijn voor het maken van een iPhone, zijn nu niet nodig.

Blij mee

Zonder dat ik er erg in had, heb een gereviseerde iPhone gekocht en ik ben er super blij mee. En  ik weet nu al als mijn telefoon moet worden vervangen, ik weer voor refurbished iPhone ga.

Reageer ook