fb
Damespraatjes Damespraatjes

In het najaar klussen in de tuin? Hier een drie hele goede redenen om dat te doen!

De meeste mensen werken het liefst in het voorjaar en in de zomer in de tuin. En dat is helemaal begrijpelijk! Je zit heerlijk in het zonnetje, hebt weinig last van regen en alles staat prachtig in bloei. Wat wil een mens nog meer? Toch is het ook slim om in het najaar wat tuin-werkzaamheden op je te nemen. Het scheelt je heel wat werk in het voorjaar én er zijn nog een aantal andere goede redenen. Benieuwd welke? Lees lekker mee!

In het najaar klussen in de tuin? Hier een drie hele goede redenen om dat te doen!

1. Een tuin vol bladeren

De één is er dol op, de ander vindt het drie keer niks: een tuin vol met bladeren. Zelf houd ik het graag goed bij en verwijder regelmatig alle losse bladeren die in de tuin liggen. Op deze manier ziet de tuin er veel uitnodigender uit! Dat je er niet elke dag inzit betekent niet dat je er niet elke dag op uitkijkt. Houd dus ook in de winter je tuintje fris en aangeharkt.

2. Privacy creëren

Vrienden van ons hadden een prachtige hoge en groene heg. Althans, in de zomer dan… In het najaar verdwijnt de heg langzaam maar zeker, tot het punt dat er nog nauwelijks een goede erfafscheiding tussen hun huis en dat van de buren is. Dit najaar hebben ze de heg samen met de buren weggehaald en gekozen voor een houten tuinscherm . Dit tuinscherm zorgt voor meer privacy, houdt meer geluid tegen en blijft ook in het najaar gewoon staan 😉

3. Ook in het najaar kan je genieten in de tuin

De zon schijnt dan wel niet, maar dat betekent niet dat je niet van je tuin kunt genieten in het najaar. Op een koude winteravond vinden wij het heerlijk om lekker bij een vuur in de tuin te zitten. En door een mooie terrasoverkapping kan je ook in de regen gewoon lekker buiten zitten. Kleedje, glas glühwein en een boek erbij en het grote winterse genieten kan beginnen!

Lekker aan de slag dus

Je ziet: echt reden genoeg om ook in het najaar je tuin een upgrade te geven. Het plaatsen van een schutting of het bouwen van een terrasoverkapping zijn klusjes die je heel goed in het najaar kan doen. Lekker aan de slag dus!

Wat ga jij in de tuin doen?

Wat zijn klusjes die jij dit najaar in de tuin wil uitvoeren? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook