fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ik kom eraan, psychologische thriller van debuterend schrijfster Imre Dietz

Een jonge vrouw. Haar bloedmooie minnaar. Haar favoriete neef en haar onuitstaanbaar knappe nichtje. En een sekte. Vier mensen die met elkaar verbonden zijn door één ongelukkig ogenblik van groot verlangen. Vier levens in gevaar. Maar wie redt wie in Ik kom eraan, de debuutroman van Imre Dietz. 

Ik kom eraan is een boek waarin je een kijkje krijgt in het leven van Mirka. Mirka is psychologiestudente in Utrecht. Al sinds haar jeugd heeft Mirka een grote zwak voor haar neef Tom. In een vrij korte tijd verandert haar leven in rap tempo. Ze valt allereerst als een blok voor Sebastian, hem kent ze van sensuele tangolessen. Ook wordt Tom steeds closer met hun nichtje Ziggy, tegelijkertijd komt er steeds meer afstand tussen Tom en Mirka. Vanaf jongs af aan is Mirka jaloers op Ziggy, Ziggy is volgens Mirka perfect, slim, slank en doet volgens Mrika zelden wat verkeerd.

Ziggy blijkt lid geworden te zijn van de HiBiZcus, een sekte voor hulp bij zelfdoding. Via Ziggy komt Tom ook in aanraking met HiBiZcus. In het leven van Mirka komen gebeurtenissen uit het verleden terug in haar nieuwe leven als student. Ziggy blijkt door Sebastian ‘verkracht te zijn’ toen Ziggy 13 was, maar Sebastian blijkt niet te weten dat Ziggy het nichtje van Mirka is. Mirka heeft Ziggy destijds op primitieve wijze, dat wil zeggen met oma’s breinaalden,  geholpen om van het ongewenste kindje wat het gevolg van deze ‘verkrachting’ was af te komen. Imre Dietz heeft de gebeurtenissen op dusdanige wijze in het verhaal geplaatst waardoor het begrijpelijk om te lezen was. Het verhaal sloeg ook af en toe een onverwachte weg in wat het een interessant boek maakte om te lezen. Ondanks de aangrijpende gebeurtenissen die op passende wijze op papier zijn gezet is het niet deprimerend en zwaar maar een meeslepend, spannend en aangrijpend boek.

Dit boek is een spannend en erotisch verhaal over lust en vriendschap, schuld en vergeving en het verveelt absoluut niet!

Over de auteur

Imre Dietz (Putten, 1971) voltooide de Theateracademie in Kampen en de studie Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Ze is werkzaam als psycholoog, mindfulness-trainer en rollenspelacteur.

Bestelinformatie

Titel: Ik kom eraan

Auteur: Imre Dietz

Uitgeverij: Wereldbiblotheek

Prijs: €17,90

Bestel dit boek bij Bol.com: Ik kom eraan

Recensie Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook