fb
Damespraatjes Damespraatjes

Iemand een complimentje geven? Deze complimentjes vinden vrouwen het fijnst!

Ik vind het altijd heerlijk om een complimentje te krijgen, vooral als het van iemand komt waar ik veel van houd. Zo kan ik enorm genieten als mijn vriend zegt dat hij trots is op mijn werk, een vriendin me complimenteert omdat ik altijd voor haar klaarsta of een collega die zegt dat je een opdracht goed hebt uitgevoerd. Het kan mijn hele dag in één klap zo veel mooier maken! Om deze reden vieren we vandaag, op 1 maart, Nationale Complimentendag. Want niet alleen ik vind het leuk om iets liefs te horen, ook JIJ vindt dat waarschijnlijk heel fijn!

In het kader van de Nationale Complimentendag voerde modeconcern Miss Etam een onderzoek naar deze complimentjes uit. Want het ene compliment is natuurlijk het andere niet. En wat bleek uit het onderzoek? Dat wij Nederlandse vrouwen graag complimentjes krijgen! En dit is niet voor niets, maar liefst 85 procent van de vrouwen geeft aan zich daadwerkelijker zelfverzekerder te voelen na het krijgen van een compliment.

Van wie ontvangen we het liefste een compliment?

Dat wisselt natuurlijk per persoon, maar uit het onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen het liefst een compliment van hun partner ontvangen, gevolgd door een compliment van kinderen, vrienden of familie. Klopt dat bij jou ook? Ik herken me er zeker in!

Wat voor complimenten vinden we het fijnst?

Hoewel we complimenten over ons uiterlijk heerlijk vinden (ik zeker!), is dit niet het soort compliment wat we het liefst ontvangen. Vrouwen ontvangen liever een compliment over hun karakter dan over hun uiterlijk! En dat is goed nieuws, want wat binnenin zit is tenslotte het aller belangrijkste.

Oftewel: wil je vandaag een compliment geven? Doe het dan zeker, want de ontvanger vindt het hoogstwaarschijnlijk heerlijk! Maar dan bij voorkeur een compliment over het karakter, bijvoorbeeld:

• Wat ben je een ontzettend goede moeder
• Ik vind het fijn dat je altijd voor me klaarstaat
• Wat ben je toch een positieve bron van inspiratie op de werkvloer
• Ik geniet elke dag van jouw liefde als mijn partner
• Jouw vriendschap heeft mij door heel wat moeilijke tijden gesleept

Liever een complimentje over iemands uiterlijk geven? Ook dat vinden vrouwen heel fijn hoor. Lekker doen! En je hoeft het niet alleen bij mensen te houden die je kent. De caissière in de supermarkt vindt het vast leuk om te horen dat ze mooie oorbellen in heeft en ook de buschauffeur kan zijn geluk niet op als je hem bedankt voor de fijne rit.

Bekijk ook eens dit filmpje voor wat mooie complimenten inspiratie!

Fijne Nationale Complimentendag allemaal!

Reageer ook