fb
Damespraatjes Damespraatjes

Iedereen werd ziek op het Halloween-feestje van Lotte: “Mensen stonden te huilen in de rij voor de wc”

Elk jaar geven Lotte en haar gezin een Halloween-feestje bij hun thuis. “Vorig jaar was alweer de vijfde editie en we verwelkomden maar liefst 70 volwassenen en kinderen. Ooit begon het als een kleine, spontane borrel met een handjevol vrienden. Deze groep is steeds groter geworden.” Maar dit keer slaan ze het over want het Halloween-feestje van vorig jaar liep uit op een regelrecht drama.

Spannende sfeer

“De druk wordt ieder jaar groter. Het feestje start om 17:00 uur, wanneer het begint te schemeren. De meeste gasten staan dan direct al voor de deur. Het hele huis huis is versierd; ieder jaar een ander thema. Vorig jaar toverden we het huis om tot een ‘Hunted Hotel’. Alle slaapkamers hadden kamernummers zoals in een hotel, bij de voordeur hadden we een lobby gemaakt en met rookmachines zorgden we voor een spannende sfeer.”

Zelf ook genieten

Dat jaar waren er zo veel gasten dat Lotte vier scholieren heeft ingehuurd om wat te helpen met de hapjes, drankjes en het opruimen. “Het jaar ervoor waren we met een groep van vijftig en ik heb geen gast kunnen spreken. Dit jaar wilde ik ook genieten, dus hebben we vier scholieren ingeschakeld. Hierdoor kon ik ook lekker rondlopen en met het feestje meedoen. Althans, dat was de bedoeling. De avond werd één groot fiasco…”

Buikloop

Twee uur na het serveren van het diner ziet Lotte steeds meer mensen naar de wc lopen. “Ik had een enorm diner gekookt met wel acht verschillende gerechten, waaronder pompoensoep, dus ik dacht gewoon dat ze wat te veel hadden gegeten.” Maar toen de groep die naar de wc snelde steeds groter werd en Lotte ook zelf naar de wc moest, begint haar te dagen dat er weleens iets goed mis kan zijn.”En ja hoor: om 21:00 uur ’s avonds zaten we met zeventig gasten die allemaal flinke buikloop hadden. We hebben drie wc’s in huis, maar dat waren er tien te weinig zullen we maar zeggen. Mensen stonden huilend in de rij, roepend dat ze het niet meer konden ophouden. Het was echt verschrikkelijk. Dit is je grootste nachtmerrie, wanneer je een feestje geeft.”

Heel verdacht

Lotte vraagt zich meteen af waar het door zou kunnen komen dat alle gasten ziek zijn geworden. Pas de volgende dag realiseert ze zich dat er één iemand niet ziek is geworden: een van de scholieren uit de bediening. “Het was natuurlijk veel te voorbarig om te zeggen dat hij iets met het eten heeft uitgehaald, maar het was wel heel aannemelijk. Ik heb hem die dag erna vier keer geprobeerd te bellen, maar kreeg ‘m pas die maandag te pakken. Hij blijft ontkennen en eerlijk gezegd geloof ik hem ook wel. Maar hoe heeft het dan kunnen gebeuren? ”

Schaamte over het Halloween-feestje

De gasten van Lotte’s Halloween-feestje zijn allemaal al vroeg naar huis gegaan. “Het feestje is in het water gevallen. Ook de kinderen waren heel teleurgesteld, het is een van de hoogtepunten van het jaar. Ik heb alle gasten een berichtje gestuurd om te zeggen dat ik betreur hoe het allemaal is gelopen. Ik schaamde me dood! Gelukkig zijn ze allemaal heel lief en zeggen ze dat het niet mijn schuld is. Ook heeft niemand er uiteindelijk iets aan overgehouden. Maar ik blijf het heel naar vinden allemaal. Ik hoop dat we er ooit achterkomen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Maar dit jaar slaan we een keer over en kijken we op zaterdagavond lekker met het hele gezin een filmpje. Voor ons geen Halloween-feestje meer …”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de comments onder dit artikel. 

Foto door Los Muertos Crew via Pexels

4 reacties

Fiene -

Dat kan gebeuren toch?
Volgend jaar beter

Carola Ansems -

Tja, shit happens en het kan gebeuren, niemand is schuldig aan iets … dit jaar dan maar ff niks en vlgd jaar dubbel en dwars inhalen …

Joris -

Goh, een mens maakt wat mee hè.

Reageer ook