fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen om een halloween-feestje te geven

halloween-feestje

Overgewaaid uit onder meer Ierland, Amerika en Canada wordt Halloween op 31 oktober steeds vaker in Nederland gevierd. En terecht! Wij geven je vijf redenen om een gezellig halloween-feestje te geven.

Ik ken veel mensen die niets met halloween hebben en ik moet toegeven voordat ik kinderen had, had ik ook geen idee dat het bestond. Laat staan wat nou eigenlijk de bedoeling is. Het is voor kinderen een feestje om te verkleden, je kunt de spannendste en engste hapjes en drankjes maken en je huis helemaal versieren. Griezelige attributen om het huis vreselijk eng te maken: ik shop bij DoaBuy. Daar heb je van bijvoorbeeld een hangende halloween bruid met uiteraard een gewillige, bijpassende bruidegom. Het meest gecharmeerd ben ik van de zombie die je in de tuin op de grond kunt leggen, hilarisch en kinderen schrikken serieus een beetje.

Wat is de bedoeling?

Maar wat is nou de bedoeling van halloween? Op die dag, 31 oktober dus, verkleden kinderen zich en bellen ze aan bij huizen in de buurt die versierd zijn. Sommige straten spreken af dat ze briefjes aan de deur hangen of een kaarsje in het raam branden zodat kinderen weten dat ze daar mogen aanbellen. Als ze hebben aangebeld, roepen ze ‘trick or treat’, dat zoveel betekent als: ‘snoepje of ik schiet!’. Degene die de deur opendoet mag kiezen: of een plagerijtje over zich heen krijgen, of heel snel een snoepje geven. Vaak kiezen mensen voor het laatste.

5 redenen om een halloween-feestje te geven

Er zijn talloze redenen om halloween te vieren, ondanks dat het uit Amerika en Ierland is overgewaaid en wij Nederlanders er misschien net te nuchter voor zijn.

1. Je kunt helemaal los gaan

Als je van versieren houdt kun je tijdens halloween helemaal losgaan. Shop bij Doa Buy en je bent verzekerd van echt heel coole artikelen. Naast de zombies en uitmergelde bruidsparen verkopen ze ook pompoenen, een artikel dat onlosmakelijk is verbonden met halloween. Je kunt de pompoen uithollen er een kaarsje in doen en voor de deur zetten. Succes verzekerd. Wat het ook altijd goed doet zijn spinnenwebben. Lange plakkerige draden die je aan je voordeur kunt hangen.

2. Even wat leuks in oktober

Halloween vieren is een goed idee omdat het de toch vaak niet zoveel zeggende maand oktober doorbreekt. Een feestje is altijd leuk en als je lekker kunt versieren en kinderen die verkleed langs je deur komen, blij kunt maken is het een win-win situatie toch?

3. Je leert de buurkinderen kennen

Een ander leuk aspect aan de deur opendoen voor de ‘snoepje of ik schiet-roepende’ kinderen is dat je ze beter leert kennen. En zij jou. Vaak heb je geen idee wie je buurkinderen zijn en het schept een band in de straat. Sommige straten zijn super actief en organiseren het halloween-feestje samen. Dat is helemaal leuk natuurlijk.

4. Creatief met hapjes

Houd je van koken? Dan is halloween helemaal grappig. Je kunt voor de kinderen cupcakes bakken die je bloederig kunt maken door er jam in te spuiten. Of maak van worstjes afgehakte vingers, van banaan spookjes of verzin het maar. Ga los in de keuken. Wedden dat je niet kunt wachten om de kinderen de stuipen op het lijf te jagen met je hapjes?

5. Leef je uit met make-up

Tenslotte is halloween de gelegenheid om los te gaan met make-up. Schmink littekens op je wang, maak je ogen zwart en hol en toupeer je haar. Alles mag en alles kan. Op internet vind je talloze trics en tips voor een perfecte, enge make-up.

Redenen genoeg om dit jaar toch maar eens halloween te vieren. Ik kan niet wachten om de plakkerige spinwebben op te hangen en mijn zombie de tuin in te gooien. Ik ben er klaar voor.

Geef jij een halloween-feestje?

Ga jij dit jaar een leuk halloween-feestje geven? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden wij gezellig 🙂

Afbeelding: Clint Patterson via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook