fb
Damespraatjes Damespraatjes

Iedereen werd ziek op het Halloween-feestje van Lotte: “Mensen stonden te huilen in de rij voor de wc”

Elk jaar geven Lotte en haar gezin een Halloween-feestje bij hun thuis. “Afgelopen zaterdag was alweer de vijfde editie. We kunnen het inmiddels wel een traditie noemen. Vijf jaar geleden begon het als een kleine, spontane borrel met een handjevol vrienden. Deze groep is elk jaar groter geworden.” Zaterdag verwelkomden ze maar liefst 70 volwassenen en kinderen bij hun thuis.

Spannende sfeer

“De druk wordt ieder jaar groter. Het feestje start om 17:00 uur, wanneer het begint te schemeren. De meeste gasten staan dan direct al voor de deur. Het hele huis huis is versierd; ieder jaar een ander thema. Dit jaar toverden we het huis om tot een ‘Hunted Hotel’. Alle slaapkamers hadden kamernummers zoals in een hotel, bij de voordeur hadden we een lobby gemaakt en met rookmachines zorgden we voor een spannende sfeer.”

Zelf ook genieten

 

Dit jaar waren er zo veel gasten dat Lotte vier scholieren heeft ingehuurd om wat te helpen met de hapjes, drankjes en het opruimen. “Vorig jaar waren we met een groep van vijftig en ik heb geen gast kunnen spreken. Dit jaar wilde ik ook genieten, dus hebben we vier scholieren ingeschakeld. Hierdoor kon ik ook lekker rondlopen en met het feestje meedoen. Althans, dat was de bedoeling. De avond werd één groot fiasco.”

Buikloop

Twee uur na het serveren van het diner ziet Lotte steeds meer mensen naar de wc lopen. “Ik had een enorm diner gekookt met wel acht verschillende gerechten, dus ik dacht gewoon dat ze wat te veel hadden gegeten.” Maar toen de groep die naar de wc snelde steeds groter werd en Lotte ook zelf naar de wc moest, begint haar te dagen dat er weleens iets goed mis kan zijn.”En ja hoor: om 21:00 uur ’s avonds zaten we met zeventig gasten die allemaal flinke buikloop hadden. We hebben drie wc’s in huis, maar dat waren er tien te weinig zullen we maar zeggen. Mensen stonden huilend in de rij, roepend dat ze het niet meer konden ophouden. Het was echt verschrikkelijk. Dit is je grootste nachtmerrie, wanneer je een feestje geeft.”

Heel verdacht

Lotte vraagt zich meteen af waar het door zou kunnen komen dat alle gasten ziek zijn geworden. Pas de volgende dag realiseert ze zich dat er één iemand niet ziek is geworden: een van de scholieren uit de bediening. “Het is natuurlijk veel te voorbarig om te zeggen dat hij iets met het eten heeft uitgehaald, maar het is wel heel aannemelijk. Ik heb hem vier keer geprobeerd te bellen, maar zijn telefoon staat uit. Dat is natuurlijk heel verdacht allemaal.”

Schaamte

De gasten van Lotte zijn allemaal al vroeg naar huis gegaan. “Het feestje is in het water gevallen. Ook de kinderen waren heel teleurgesteld, het is een van de hoogtepunten van het jaar. Ik heb alle gasten een berichtje gestuurd om te zeggen dat ik betreur hoe het allemaal is gelopen. Ik schaam me dood! Gelukkig zijn ze allemaal heel lief en zeggen ze dat het niet mijn schuld is. Maar ik blijf het heel naar vinden allemaal. Ik hoop dat we er snel achterkomen hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de comments onder dit artikel. 

Reageer ook