fb
Damespraatjes Damespraatjes

“Iceman” Wim Hof in verband gebracht met dood van 4 personen

Nadat er vorig jaar drie mensen zijn overleden na het volgen van omstreden ademhalingsoefeningen bij Wim Hof, heeft zich nu een nieuw sterfgeval voorgedaan dat in verband wordt gebracht met de Iceman.

Veel bekende Nederlanders zijn groot fan van Wim. Hij maakte ooit zijn TV debuut bij Willibrord Frequin, maar ook Katja Schuurman en de helaas veel te vroeg overleden Wubbo Ockels volgden zijn trainingen.

Omarm de kou

Een tijdje geleden schreef onze redactrice Karin een artikel over Anna Chojnacka, een 30 jarige MS patiente die door Wim Hof heeft leren omgaan met haar beperkingen. Veel grenzen en beperkingen legt de mens zich zelf op, zo vindt Hof. “Wim leert je de kou te trotseren door er vol in te gaan het te leren omarmen en er zelfs van te houden. Zoiets doe ik ook met mijn angst”, aldus Anna. Het heeft Anna ver gebracht, ze beklom onlangs de Kilimanjaro. Niet alleen Anna is super enthousiast over Wim, hij heeft heel veel fans.

Het Parool legt uit

Nu dus het nare verhaal dat er een vierde persoon zou zijn overleden na het volgen van zijn oefeningen.

Roelf Jan Duin van het Parool legt in onderstaand filmpje van Show.nl wat er aan de hand is: “Het slachtoffer is tijdens ademhalingsoefeningen buiten bewustzijn geraakt onder water. Wat er dan gebeurt is dat je een reflex krijgt om weer te gaan ademhalen. Maar dan ben je nog wel onder water en dan adem je liters water in en dan is het snel gebeurd”.

Nabestaanden vinden dat Wim Hof nalatig is geweest door niet goed te wijzen op de gevaren die de oefeningen met zich mee kunnen brengen. Medewerkers van Wim Hof zeggen juist dat er altijd wordt gewaarschuwd voor als je de oefeningen zelf gaat doen. Ze moeten zeker in een veilige omgeving gebeuren.

We zullen het nieuws de komende weken met veel belangstelling blijven volgen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook