fb
Damespraatjes Damespraatjes

Huizengekte: Kamer van 9m2 te koop voor bijna een ton!

Toen ik in Amsterdam studeerde, woonde ik in een heel gezellig studentenhuis aan de Weteringschans. Het was elke dag feest, ik maakte vrienden voor het leven en denk nog steeds met veel warme gevoelens terug op deze tijd. Wat ik ook nooit zal vergeten, is de ranzigheid van het huis. Vieze slaapkamers, een verrotte keuken en muizen die door je bed lopen… Het hoort er een beetje bij! Ik was vooral heel blij dat ik überhaupt een kamer had. Want dat is nog niet zo makkelijk in Amsterdam.

Gedeelde keuken en badkamer

Ik huurde mijn kamer. Maar je zou er natuurlijk ook een kunnen kopen! Op Funda kwam ik er een tegen. Voor een kleine ton krijg je een kamer van 9m2 , op de zevende verdieping van een appartementengebouw in de Korte Geuzenstraat. Voor € 97.500 krijg je een slaapkamer met wastafel. De keuken en badkamer deel je met twee andere woningen. Lekker studentikoos dus!

Zo gek nog niet

Het lijkt te gek voor woorden: een ton voor een huis dat niet eens een eigen badkamer en keuken heeft. En toch moet ik zeggen dat (als je er langer over nadenkt), het helemaal zo gek nog niet is. Als starter op de woningmarkt moet je ergens beginnen en op deze manier bouw je wel wat op. Daarnaast zijn de maandelijkse lasten laag; minder dan € 350 per maand. Ter vergelijking: ik betaalde zo’n € 600 voor mijn kamer.

Zou jij hem kopen?

Als ik een student zou zijn en dit voorbij zag komen, had ik het wel geweten! Maar goed ik kan me ook voorstellen dat mensen er anders over denken. Zou jij deze kamer kopen als je nog studeerde? Of zou je hem misschien voor je kind kopen? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Reageer ook