fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze 4 huishoudelijke klusjes kun je het beste in de winter doen als het vriest en er sneeuw ligt

huishoudelijke klussen winter

Kreeg jij de afgelopen dagen ook een beetje dat wintersport gevoel? Strakblauwe lucht en temperaturen die niet boven het vriespunt uitkomen. Deze week werk ik veel thuis en krijg bakken met energie van die zon die mijn huis binnen schijnt. Mijn verlangen naar voorjaar dat ik al de hele winter heb wordt tijdelijk geparkeerd. Op deze manier mag de winter nog wel even aanhouden. En misschien geldt dat ook wel voor jou als je hoort welke huishoudelijke klusjes je het beste in de winter kunt doen. 

1. Hang spullen aan de lijn in de vrieskou

Hoe vaak krijg je niet het advies om spulletjes in de vriezer te leggen. Bijvoorbeeld als je kind luizen heeft wordt geadviseerd om knuffels, kussentjes, borstels etc in de vriezer te doen. Nu het buiten zo hard vriest is je tuin één grote vriezer, dus hang of leg je spullen lekker buiten. Dit geldt ook voor spullen waar mogelijk huisstofmijt in zit en die je niet zo makkelijk in de wasmachine doet. Bijvoorbeeld je kussen, je dekbed, maar ook al die knuffels van je kinderen die al heel lang op zijn kamertje staan.

2. Ontdooi de ijskast

Je kunt de spullen uit de vriezer waarvan je bang bent dat ze gaan ontdooien heel simpel even buitenzetten. Is de ijskast schoon, dan zet je alles gewoon weer terug in het vriesvak. Hoe makkelijk kan het leven af en toe zijn als je een beetje hulp van de natuur krijgt.

3. Help je ijskast een beetje

Moet je ijskast weer op gang komen? Vul lege schoongemaakte jampotjes met water en zet ze op het koudste plekje in de tuin en laat het water helemaal bevriezen. Zet ze daarna in het vriesvak. Je ijskast hoeft dan veel minder hard te werken en dat spaart energie. Handig in combinatie met tip 2.

4. Reinig je droogloopmatten

Zelf hebben we deze tip niet uitgeprobeerd maar lazen ‘m als tip onder een blog. Leg je droogloopmat omgekeerd in versgevallen (schone) sneeuw. Het vuil trekt zo de sneeuw in en jij hebt een mooie schone mat.

Op Lifehacking.nl kwamen we deze leuke video tegen van Lana.

Heb jij nog tips voor klusjes die je het beste kunt doen als het vriest of net heeft gesneeuwd? Laat het ons dan weten via de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Dingen die je absoluut niet moet doen in de winter zijn: buitenschilderklusjes, ramen lappen en je huis schilderen. Maar dat is misschien wel erg voor de hand liggend haha!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

“Nu het buiten zo hard vriest is je tuin één grote vriezer”. Het vriest hier een graad of 4. Een vriezer is doorgaans een graad of 20 onder 0. Dus zo hard vriest het niet. En het is niet net een vriezer.

Adine @ LekkerLevenMetminder.nl -

Leuke tips! Ik hang eigenlijk in de winter nooit wat aan de lijn, omdat ik het niet droog krijg. Maar deze tip is natuurlijk hartstikke slim, dan gaat het niet om het drogen!

Reageer ook