fb
Damespraatjes Damespraatjes

Huis met landelijke uitstraling? Kies voor deze schuifdeuren!

Je hebt geen idee wat schuifdeuren voor je huis kunnen doen totdat je besluit een schuifdeursysteem te nemen. De uitstraling van je huis is in één klap landelijk en je woonkamer oogt gelijk een stuk ruimer. Huis met landelijke uitstraling? Kies voor deze schuifdeuren!

Laatst was ik in een oude, statige villa waar de originele schuifdeur nog in de woonkamer zat, een heuse kamer en suite dus. Fantastisch mooi om te zien hoe ze toen al een perfect werkend schuifdeursysteem hadden bedacht.  Zo nu en dan vind je ze nog in huizen die rond de negentiende eeuw zijn gebouwd. Een schuifdeur, vaak voorzien van glas-in-lood-raampjes voor meer licht scheidt de voorkamer van de achterkamer. In de jaren zeventig werden de schuifdeuren massaal verwijderd zodat er één grote woonkamer ontstond. Sommigen hebben daarvan nu nog spijt omdat het vaak heel mooie deuren waren. Maar niet getreurd: de schuifdeur is weer terug en niet alleen als toegang tot de tuin of het scheiden van de woonkamer.

Voordelen schuifdeur

Wat zijn de voordelen van schuifdeuren? Ten eerste bespaar je ruimte in vergelijking met een openslaande deur. Omdat een deur een draaihoek nodig heeft om open te gaan, kun je de deur niet openen als er iets vlakbij staat. Een schuifdeur schuift soepeltjes langs de muur. Kun je dus neerzetten wat je wilt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barnwoodweb (@barnwoodweb)

Meer privacy

Met schuifdeuren kun je een ruimte in tweeën delen zodat je meer privacy hebt. Handig als er verschillende personen in huis thuiswerken; door de schuifdeur dicht te doen, kun je rustig werken. Heb je meer ruimte nodig? Schuif dan de deur open.

Zit je soms ook helemaal stijf van schrik op je stoel als er in huis weer eens een deur dichtslaat? Met het plaatsen van een schuifdeur reken je daarmee voorgoed af. Een schuifdeur kun je helemaal openzetten, of op een kiertje. Wat je ook doet, dichtslaan gaat niet gebeuren.

Landelijke uitstraling

Als je op zoek bent naar een deuren voor een huis met landelijke uitstraling, is een houten schuifdeur een goede optie. Hout oogt stoer en krachtig. Mooi als je een woonkeuken hebt met een grote tafel in het midden, fleurige vaas bloemen op tafel en dan een schuifdeur die als verlengstuk van de keuken dient.

Scheidingswand

Schuifdeuren kun je gebruiken op verschillende plekken in je huis. Je creëert ruimte en het ziet er gewoon super stylish uit. Schuifdeuren kunnen je gebruiken als scheidingswand in de woonkamer en als je geen opendraaiende deuren in de badkamer of slaapkamer wilt, kun je er ook voor kiezen. Wil je je kleding netjes opbergen? Kies dan voor een kastenwand met schuifwanden. Zeker in de slaapkamer scheelt dat veel ruimte en zorg voor een rustige uitstraling.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barnwoodweb (@barnwoodweb)

Schuifdeursystemen

Steeds vaker wordt gekozen voor stalen kozijnen en schuifdeuren. Terecht want staal past prima in een klassiek of industrieel interieur. Groot voordeel is dat je er nauwelijks onderhoud aan hebt. Je kunt kiezen tussen aluminium of stalen schuifdeuren, in het zwart of wit. Laat je bij een specialist voorlichten over de verschillende vormen en afwerkingen van schuifdeursystemen. Je kunt zelf bepalen of een je een opvallend of subtiel beslag wilt hebben. De schuifdeursystemen kunnen worden gemonteerd aan het plafond of aan de muur, maar net wat je mooi vindt. Er is dus voor elk wat wils!

Heb jij een huis met landelijke uitstraling?

Woon jij in zo’n fijn huis met een landelijke uitstraling? Wat vind jij mooie deuren om daar te gebruiken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook