fb
Damespraatjes Damespraatjes

‘Huid van glas’ in 10 stappen: zo werkt het Koreaanse huidverzorgingsritueel

Ik denk dat elke vrouw naarmate ze ouder wordt, meer interesse in huidverzorging krijgt. Waar ik vroeger vooral voor een goedkope dagcrème (of zelfs helemaal geen dagcrème) ging, kijk ik tegenwoordig uitgebreid op de ingrediëntenlijst. Hyaluronzuur, Retinol, Niacinamide, AHA, BHA en nog meer chique ingrediënten waar ik tot een paar maanden geleden niet eens van het bestaan afwist. Het zijn juist die producten die mijn huid nu veel beter hebben gemaakt. Je in huidverzorging verdiepen loont! En hoewel jouw huidverzorging heel persoonlijk is, is het altijd leuk om je door anderen te laten inspireren. 

Voor dit artikel liet ik mij inspireren door het Koreaanse huidverzorgingsritueel. Dit bestaat uit 10 stappen (!) en zou voor een huid als glas zorgen. In Korea noemen ze dit ‘glass skin’ en er zijn online veel instructies te vinden. Ik vond het leuk om dit naar het Nederlands te vertalen en met jullie te delen!

Huid van glas in 10 stappen: zo werkt het Koreaanse huidverzorgingsritueel

Verwijder voordat je begint alle make-up van je gezicht en eventueel je hals en oren.

Stap 1: Cleanser op oliebasis 

Een cleanser op oliebasis is effectiever bij het verwijderen van make-up resten op je gezicht dan een cleanser op waterbasis. Daarnaast houdt het de huid gehydrateerd en droogt het de huid niet uit. Neem wat van het product en masseer het zachtjes en zorgvuldig over het gezicht. Was het hierna met warm water van je gezicht af. Dep je gezicht droog met een handdoek.

Stap 2: Cleanser op waterbasis

Neem een schuimende cleanser op waterbasis. Doe wat van het product in je hand en gebruik een nat foam net (in Nederlands schuimnetje) om een mooie schuim te maken. Dit soort netjes heb ik hier in Nederland nog niet gezien, maar op AliExpress zijn ze wel verkrijgbaar! Je kunt ook een sponsje gebruiken om schuim te maken. Haal met je hand het schuim uit het netje en masseer dit in het gezicht. Was ook dit af met warm water en dep droog met een handdoek. Door een tweestaps cleansingproces te gebruiken, weet je zeker dat alle make-up van je gezicht verwijderd is.

Stap 3: Exfolieren (2 keer per week)

Maak je gezicht vochtig en neem een milde scrub voor het gezicht. Masseer deze zachtjes over het gezicht om dode huidcellen te verwijderen. Laat het 5 minuten intrekken en was het af met warm water. Dep droog. Herhaal deze stap twee keer per week. Het is niet nodig (en niet goed!) om het vaker te doen.

Stap 4: Toner

Nu het gezicht schoon is, ga je verder je met producten die de huid kan opnemen. Begin met een toner. Deze dep je met je handen op het gezicht. Laat het even intrekken voordat je verder gaat naar stap 5.

Stap 5: Essence

In Nederland gebruiken nog niet veel vrouwen een essence. Een essence houdt de huid vochtig en zorgt ervoor dat hij andere producten in het ritueel beter op kan nemen. Doe een beetje essence op je handen en dep het met je handen in het gezicht. Dit is een van de meest belangrijke stappen in het hele 10-staps proces! Hoewel het hier nog geen bekend product is, is het wel gewoon te koop.

Stap 6: Serum

Een serum geeft je huid veel hydratatie en is super verzorgend. Verdeel hem over je handen en smeer voorzichtig uit over het gezicht.

Stap 7: Sheet mask (2-3 keer per week)

Gebruik twee tot drie keer per week een sheet mask gezichtsmasker. Dit is een papieren masker wat je in zijn geheel op je gezicht aanbrengt. Je hoeft hierdoor niks op te smeren en de werkzame stoffen bevinden zich direct op de goede plekken van het gezicht. Draag het masker niet te lang, 10 tot 15 minuten is lang genoeg. Je hoeft de meeste sheet masks niet af te spoelen. Verwijder het masker en laat het product intrekken. Dit kan even duren!

Stap 8: Oogcrème

Voor de kwetsbare huid rond je ogen gebruik je een oogcrème.  Je brengt hem deppend, met één vinger aan. Een oogcrème houdt de huid gevoed en kan rimpels helpen te voorkomen. Sommige oogcrèmes gaan ook zwarte kringen en/of zwelling tegen.

Stap 9: Moisturizer

Een moisturizer voedt de huid en maakt hem heerlijk zacht.

Stap 10: Nachtcrème of zonnebrandcrème

De laatste stap is afhankelijk van het moment waarop je dit 10-stappen proces doorloopt. Doe je het ’s avonds? Breng dan een voedende nachtcrème aan. Doe je het overdag? Kies dan voor een laagje zonnebrandcrème. Wij schreven onlangs een artikel over parfum-vrije zonnebrandcrèmes die heel geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Dit is een enorm uitgebreid stappenproces en ik kan mij voorstellen dat je het iets teveel van het goede vindt. Natuurlijk hoef je dit niet elke dag zo uitgebreid te doen! Dit dient ter inspiratie en je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Welke merken je bij deze stappen zoekt, is natuurlijk aan jou! Elk gezicht is anders en iedereen vindt een andere combinatie van producten prettig.

Ga jij dit Koreaanse huidverzorgingsritueel proberen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons  mee in de comments onder dit artikel! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook