fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wel de lusten, niet de lasten van een houten vloer

Ik ben gek op hout. Een robuuste eikenhouten tafel, stoere stoelen met houten accenten of juist een mooie parketvloer. Het heeft zo’n warme en natuurlijke uitstraling, ik ben er gek op. Toen ik ging verhuizen wist ik het dan ook zeker: het moest en zou een houten vloer worden. Mijn vriend was het er helemaal mee eens. Tot we erachter kwamen hoe kostbaar, gevoelig en onderhoudsintensief een houten vloer is. Gelukkig was er een oplossing, eentje waarvan ik nooit had verwacht dat ik er nu zo enthousiast over zou zijn: houtlook tegels.

Doei, parketvloer
Daar stonden we dan, mijn handige vader, mijn vriend en ik bij de ‘laminaatboer’. Althans, zo noemt mijn vader hem. Mijn vriend en ik wisten het zeker, het moest en zou een visgraat parketvloer worden voor onze nieuwe huurwoning aan de Amsterdamse grachten. Laminaat was een absolute no go vonden wij. Tot we de prijs hoorden van onze gedroomde vloer: 7000 euro. Nu willen we er best een aantal jaar wonen, maar dit vonden we wat enthousiast voor een huurwoning. Daarbij hadden we we ook nog andere meubels nodig.

Net echt
De laminaatboer kwam daarom met het alternatief houtlook tegels. Ik vond het eerst maar een vies woord, hoe vaak mijn vader ook al op mij had ingepraat dat het mooi spul was. Makkelijk leggen, onderhoudsvrij, gewoon kunnen dweilen en stofzuigen en niet het gedoe van één keer per jaar invetten en vervolgens je huis niet kunnen gebruiken. Ik had ze nog nooit gezien, maar stelde me het goedkoopste van het goedkoopste materiaal voor met een soort Ikea laminaatlook. Het tegendeel werd meteen bewezen toen de laminaatboer de verschillende tegels voor mijn sippe gezicht op de toonbank neerlegde. Het zag er zo echt uit! Zelfs de structuur voelde als hout. Ik en mijn vriend waren meteen om.

Zacht prijsje
Als bezetenen begonnen mijn vriend en ik alle tegels tegen het licht te houden. Er was zoveel keuze, van vintage tot heel strak en van eiken tot berken en kersenhout. Uiteindelijk kozen we voor een mooie donkere houten tegel, één van de duurste, want bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. De kosten? 1800 euro inclusief ondervloer. Ik deed een vreugdedansje bij de laminaatboer.

Een jaar later
Ondertussen wonen we alweer een jaar in ons huis en ik ben nog steeds heel blij met onze mooie vloer. Hij straalt precies de warmte uit die we voor ogen hadden. Ja, ik ben nog steeds gek op écht hout en als we ‘later groot zijn’ en we gaan een huis kopen, komt er heus wel een parketvloer. Maar voor nu ben ik heel tevreden. En er moet natuurlijk ook wel wat te wensen overblijven.

Wat vind jij van de houtlook tegels? Laat het weten in de comments! Vinden we gezellig:-)

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook