fb
Damespraatjes Damespraatjes

Houten of aluminium jaloezieën: wat is jouw keuze?

Je wilt dus jaloezieën. Qua raamdecoratie is dat zeker een excellente en stijlvolle keuze. Maar ga je nu voor het klassieke hout of voor het moderne aluminium? Wij helpen je op weg.

Hout is klassiek en stijlvol
Stijlvoller dan houten jaloezieën worden raamdecoraties niet snel. Kleurbekommernissen hoeven je hierbij niet eens tegen te houden. Er zijn schakeringen genoeg in hout: van oboe tot cornetto, van ocarina tot cedar. In tegenstelling tot wat misschien verwacht wordt, kan hout ook prima om met water wanneer het daarop wordt voorbereid. Bovendien schept het materiaal als geen ander gezelligheid en privacy. De installatie is relatief eenvoudig. Het materiaal is relatief licht en gemakkelijk te hanteren. Hout houdt ook prima zonlicht en UV-stralen buiten.

Nadelen van houten jaloezieën
Het voornaamste obstakel bij houten jaloezieën blijft daarom nog vooral de hoge prijs. Zeker wanneer het maatwerk wordt, kunnen deze hoogwaardige raamdecoraties een centje kosten. Zij behoren tot de duurste vogels op de markt.

Aluminium is hip en modern
Het leidt weinig twijfel dat aluminium jaloezieën vaak een duurzame en gemakkelijke oplossing zijn. Dat geldt zeker in vochtigere ruimtes zoals badkamers en keukens. Deze stof verdraagt immers net zo goed zonlicht als vocht en luchtcirculatie.
Bovendien is aluminium de hype van het moment. Het is modieus, laat veel kleurencombinaties toe en geeft je kamer een moderne look met verschillende, mogelijke schaduwpunten en lichtinvallen.
Verder zijn deze jaloezieën niet alleen veelzijdig, maar behoren ze ook tot de meest efficiënte raamdecoraties op de markt: qua werking, onderhoud, duurzaamheid en prijs.

Nadelen van aluminium jaloezieën
Als gevolg moet weinig je weerhouden om voor aluminium te kiezen, zeker wanneer hout je minder aanspreekt. Het zijn vooral de klassieke, metalen jaloezieën die voor isolatieproblemen kunnen zorgen. Metaal neemt immers gemakkelijk koud en hitte op, waardoor die snel verspreid geraken in de omgeving van de jaloezie. Het vakgebied ontwikkelt echter erg snel. Tal van aluminium varianten ondervinden tegenwoordig geen enkel probleem meer qua isolatie.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook