fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hooked on knitting, uniek breiproject en Damespraatjes winactie

Geesje Mosies en Kim Poelwijk presenteerden onlangs op ludieke wijze hun nieuwe boek: Hoooked on Knitting, breien en haken met RibbonXL. Mosies en Poelwijk gaven op een volledig ingepakte rondvaartboot een korte workshop breien. Nog nooit eerder werd zo’n groot object ingepakt door wildbreiers.  

Aan het breiwerk voor de boot werkten meer dan 75 breisters mee en er werd 48.000 meter materiaal gebruikt. Het materiaal weegt 215,5 kg, beslaat een oppervlakte van 39 vierkante meter en is gemaakt van Zpagetti en RibbonXL. RibbonXL is een variant op Zpagetti, een uniek gerecycled textielgaren waarmee je makkelijk en snel kunt haken, breien of knopen. De rondvaartboot werd beschikbaar gesteld door Canal Company. ‘Over het idee om één van onze rondvaartboten in te breien waren we direct enthousiast. Wij vinden het altijd leuk om mee te werken aan ludieke acties op en rond de Amsterdamse grachten. Bovendien hebben wij nu een unieke boot in een bont gekleurd jasje!’ aldus Karen van der Zanden, Commercieel Directeur Canal Company.

Recyclen van restmateriaal

Hoooked on knitting, breien en haken met RibbonXL is het vierde boek van ondernemer Geesje Mosies waarin ze op een creatieve manier restmaterialen hergebruikt. Haar eerdere boeken gingen over onder andere haken en knopen met Zpagetti, het inmiddels razend populaire restmateriaal uit de mode- en textielindustrie, dat ook internationaal een grote hit is. Het materiaal is ontstaan vanuit een passie voor mode, creativiteit en duurzaamheid. Geesje Mosies: ‘Toen ik zag hoeveel restmateriaal er werd weggegooid in de kledingindustrie, heb ik het opgekocht en in dikke slierten laten snijden. Op deze manier kan je het materiaal op een stijlvolle manier hergebruiken.’ Kim Poelwijk van Echtstudio schreef ook mee aan het tweede boek van Geesje; Helemaal Hoooked, meer doen met Zpagetti.

Het breiwerk rondom de boot wordt gedoneerd aan Save The Children. Zij zetten het materiaal komend najaar in bij een nieuwe campagne.

breiken

Hoooked on knitting, breien en haken met RibbonXL

Hoooked on Knitting is een boek met breiwerken voor zowel beginners als gevorderden. Mosies en Poelwijk brengen creatievelingen op een toegankelijke wijze de basis van het breien bij, waarbij vakjargon bewust wordt vermeden. Geesje Mosies: ‘In de eerste minuten had ik, eerlijk is eerlijk, best moeite om de slag van het breien te pakken te krijgen. Maar ik ontdekte al snel dat breien eigenlijk net zo simpel is als haken en dat je er geweldige dingen mee kan maken zoals: tassen, sjaals, kussens en kleding.’ De items zijn hip en stijlvol en sluiten qua stijl volledig aan bij de vorige boeken. Naast breistukken bevat het boek zoals vanouds ook een aantal nieuwe haakprojecten.

Er is sprake van een heuse comeback van breien en haken. Als hobby, maar ook in het interieur en de mode zijn steeds meer breisels te zien. Kim Poelwijk van Echtstudio: ‘In 2008 begon ik een webwinkel met onder andere gehaakte accessoires. Die bleken zo populair dat ik al snel begon met het geven van haakworkshops. Sinds de introductie van Hoooked Zpagetti is alles in een stroomversnelling gekomen, de Zpagetti-workshops zijn een echte hype geworden.’

In Hoooked on knitting wordt het nieuwe product onder de Hoooked-vlag geïntroduceerd: het supersterke en flexibele recyclegaren RibbonXL. RibbonXL biedt ongekende mogelijkheden voor de hippe doe-het-zelvers, vanwege de lichtere structuur, het dunnere draad en de grote diversiteit in effen kleuren.

Alle materialen zijn in binnen- en buitenland verkrijgbaar via www.hoooked.nl.

Winactie Damespraatjes

Speciaal voor Damespraatjes heeft Rietje de Haan een aantal zeer kleurige zomer shawls en mutsjes gebreid. We mogen drie sets weggeven.

De winnaars zijn:

Eline Smit, Wilma Daemen en Heleen van der Velde

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook