fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hooggevoelig geboren: Hoe hoogsensitiviteit een kracht kan zijn

De Noorse prinses Märtha Louise ervaarde als kind alles al heel intens. Geluiden, kleuren, gevoelens: alles kwam ongefilterd binnen. In het openhartige boek ‘Hooggevoelig geboren’ getuigt ze hoe ze met vallen en opstaan leerde omgaan met haar hooggevoeligheid.

Samen met Elisabeth Nordeng – die met prinses Märtha Louise het coachingscentrum Soulspring leidt – geeft ze de lezer heel wat inzichten en praktische adviezen om tijdig te ontprikkelen, je grenzen te bewaken en hoogsensitiviteit als een krachtbron in je leven in te zetten.

Prinses Märtha Louise en Elisabeth Nordeng over het boek

“Platgewalst. Overstemd. Overprikkeld. Lichtgeraakt. Anders. Uitgeput. Eenzaam. Verlegen. Geen filter. Overgevoelig.”

“Toen we aan dit boek begonnen, schreven we alle woorden die hoogsensitiviteit konden beschrijven op een vel papier. Meteen ontdekten we dat het veel te gemakkelijk was om negatieve woorden te vinden. Daarom draaiden we het papier om en besloten de positieve woorden op te schrijven. Dat hielp. Al snel bleek dat deze kant van het papier al snel barstensvol stond.”

“Empathisch. Open. Zorgzaam. Fantasierijk. Gevoelig. Intuïtief. Creatief. Fijngevoelig. Begripvol. Aanwezig. Eerlijk. Waakzaam. Muzikaal.”

“Wij hebben ervoor gekozen om over hoogsensitiveit te schrijven vanuit deze positieve insteek. We zijn namelijk van mening dat het een mooie karaktertrek is die geen speciale aanpassing van werkgevers of collega’s vereist. Onze gevoeligheid is een kracht, maar dat betekent ook dat we er zelf de verantwoordelijkheid voor moeten nemen. Wij zijn degenen die op tijd onze voelsprieten moeten leren intrekken als die al te veel naar buiten zijn gericht. Wij zijn degenen die voldoende ruimte voor onszelf moeten creëren. Als we daarin slagen, kunnen we onze zintuiglijke gevoeligheid gebruiken op een manier die het leven een nieuwe dimensie geeft”

Over de auteurs

Prinses Märtha Louise is de dochter van koning Harald V en koningin Sonja van Noorwegen. Samen met Elisabeth Nordeng richtte ze in 2007 het coachingcentrum Soulspring op, waar ze cursisten onder meer via meditatie en zelfontwikkelingstechnieken om leert gaan met hun hoogsensitiviteit, en hen op weg helpt hun ware zelf te ontdekken. Samen schreven ze de succesvolle boeken Ontdek je beschermengel en Het geheim van de engelen. Dit boek kwam tot stand in nauwe samenwerking met journaliste Kristin M. Hauge.

Het boek

‘Hooggevoelig geboren’ verschijnt eind april en wordt uitgegeven door Lannoo. Het boek kost € 19,99 en is nu al te reserveren via de website van Lannoo.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook