fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoofpiet Van Muiswinkel weg omdat omroep zwarte piet niet wil veranderen

Helaas hebben de twee leukste Zwarte Pieten van Nederland ontslag genomen. Dit najaar zullen Hoofdpiet Erik van Muiswinkel en Paniekpiet Jochem Myjer, die zes jaar Paniekpiet speelde, niet mee reizen vanuit Spanje.

Van Muiswinkel gaf in het AD van gisteren aan dat hij vertrekt als Zwarte Piet omdat hij vindt dat de NTR afscheid moet nemen van Zwarte Piet in zijn huidige vorm. “Ik heb 3 jaar geleden al geroepen dat de NTR gehoor moest geven aan de roep om een andere Piet. De publieke omroep kan er niet aan voorbij dat sommigen het typetje als kwetsend, racistisch zien.”

In 2014 leek het erop dat er wat verandering zou komen, maar helaas is dat volledig gestopt en bij de laatste evaluatie in februari werd aangegeven dat vastgehouden wordt aan de huidige koers en Van Muiswinkel kan zich daar niet bij neerleggen en trekt zijn conclusies.

Ook Jochem Myjer vertrekt samen met Van Muiswinkel, maar hun management heeft geen reden van vertrek doorgegeven. Maar de reactie van Van Muiswinkel in het AD spreekt natuurlijk voor zich.

Laten we met z’n allen hopen dat het Sinterklaasfeest van 2016 weer een mooi feest voor alle kinderen van Nederland gaat worden. Hoe moeilijk dit voor sommige volwassen ook lijkt te zijn.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook