fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hond meenemen naar je werk? Houd hier rekening mee!

hond mee naar kantoor

De kantoorhond is eigenlijk niet meer weg te denken uit het kantoorpand. Heb je zelf een hond? Dan kun je er zeker aan denken om je hond (af en toe) mee te nemen naar je werk toe. Maar doe dat niet zomaar. Hond mee naar kantoor? Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden, waar we je in dit artikel meer over vertellen.

In goed overleg

De belangrijkste tip: overleg goed op je werk of je je hond mee mag nemen. Grote kans dat veel collega’s dit prima zien zitten. Maar er hoeft maar een enkele collega te zijn die het liever niet heeft, en dan kun je het toch beter laten. Kom in ieder geval niet zomaar onaangekondigd met de hond aan bij je werkvloer. Bespreek het eerst met je leidinggevende. Vervolgens heb je het erover met je collega’s. Vraag niet alleen of je de hond mee mag nemen, maar ook hoe je dit kunt inrichten. Is er bijvoorbeeld een plekje vrij te maken voor de hondenmand, zodat je trouwe viervoeter hierin kan liggen en slapen? Dat kun je vooraf immers maar beter alvast regelen.

Benodigdheden mee

Mag je hond mee naar je werk? Het betekent dat je ook alle benodigdheden mee moet brengen. Een hondenmand dus, zoals we hierboven al noemden. Zorg ook dat je hond genoeg te eten en drinken heeft tijdens de dag. De favoriete hondenbrokken krijgen dus zeker een plekje in je tas. Neem ook de vertrouwde bakken mee voor je hond om uit te eten en te drinken. Je kunt deze ook dubbel aanschaffen, om ze op kantoor vast te laten staan. Doe dit uiteraard weer in goed overleg! Ook nodig? De halsband en riem om je hond uit te laten tijdens de werkdag. En breng tevens de zakjes mee om de drollen weg te kunnen gooien natuurlijk.

Wandelingen maken

Over het uitlaten gesproken: daar moet je tijd voor vrijmaken tijdens de werkdag. Het is slim om dit met je leidinggevende door te nemen. Hoelang mag je de tijd nemen voor een wandeling? En hoe vaak op een dag? Zo kan hier geen onenigheid over ontstaan. Het is trouwens gezellig om met een paar collega’s de hond uit te laten, als hier ruimte voor is. Tijdens een drukke dag kun je er zelfs meteen een meeting van maken. Dat is pas efficiënt werken! In de buitenlucht krijgt je creativiteit een boost. Op die manier kom je tijdens een meeting dus zomaar op goede ideeën. Dat is trouwens ook een goede manier om je leidinggevende te overtuigen van het nut van de kantoorhond, mocht hier twijfel over bestaan.

Verantwoordelijkheid

Onthoud dat je zelf verantwoordelijk bent voor je hond. Let daarom goed op het gedrag van je hond, al ben je nog zo druk. Is de hond aan het blaffen? Of is hij een collega lastig aan het vallen? Laat dat niet zomaar gebeuren, maar grijp dan in. Dat wordt immers ook van je verwacht. Ben je zelf onverhoopt druk en kom je bijvoorbeeld niet onder een extra meeting uit? Dan kun je heus eens aan een collega vragen om de hond voor je uit te laten. Maar maak hier geen gewoonte van. Het is beter om zelf de nodige tijd vrij te houden in je agenda om de hond genoeg aandacht te kunnen geven. Als blijkt dat dit je echt niet lukt, is het misschien toch niet ideaal om je hond mee te nemen naar je kantoor. Of doe dit dan alleen op de momenten dat je een rustige werkdag hebt.

Gezelligheid

Last but not least: een kantoorhond zorgt voor een boel gezelligheid op kantoor. Zeker als veel van je collega’s dierenvrienden zijn. Ze staan dan waarschijnlijk al te trappen als je aankomt met je hond. En je hond maak je hier ook blij mee. Je collega’s zijn immers een extra paar vrienden voor het dier. Wat een feest!

Hond mee naar kantoor?

Het kan heel goed werken, je hond meenemen naar je kantoor. Maar denk hier vooraf goed over na. Neem de juiste maatregelen en bereid het ook voor. Welke stap ga jij als eerste zetten? Zou jij je hond meenemen naar kantoor? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Samson Katt via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

“De kantoorhond is eigenlijk niet meer weg te denken uit het kantoorpand”. Ehm, jawel. Een hond mee naar je werk kan m.i. alleen als je als hondenuitlaatservice werkt. Een hond hoort niet op kantoor. Te goor.

Reageer ook