fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoeveel voordeliger is een sim only abonnement?

Als student had ik om de haverklap een nieuwe telefoon nodig. De ene week werd hij tijdens het uitgaan gestolen, de andere week raakte ik hem kwijt op een festival. Elke keer was er wel iets en dat was natuurlijk niet goed voor mijn portemonnee. Om deze reden besloot ik toen om geen ‘gewoon’ telefoonabonnement meer af te sluiten, waarbij ik na het verliezen van mijn telefoon gewoon moest door betalen voor de aflossing van het toestel. Ik maakte de switch naar een sim only abonnement. Maar wat is dat precies en wat maakt het voordelig? 

Wat is een sim only abonnement?

Bij een sim only abonnement sluit je alleen een abonnement af voor de bel-, sms- en databundel. In tegenstelling tot een regulier abonnement financier je nu dus geen toestel mee. Dit is handig wanneer je nog een toestel hebt, je een toestel hebt gekregen of wanneer je een los toestel gaat kopen.

Hoeveel voordeliger is het?

Een sim only abonnement is voordeliger omdat je geen maandelijkse kosten voor het toestel betaalt. Vooral wanneer je al een goed toestel hebt, is een sim only abonnement heel voordelig. Heb je momenteel geen toestel? Dan moet je deze los kopen. In de eerste instantie is dit een hoog bedrag, maar dan ben je er wel in één keer van af. Financier je het toestel mee in het abonnement? Dan valt de uiteindelijke prijs van de telefoon ook wat hoger uit dan wanneer je hem zelf zou kopen. Wil je toch een duur toestel in je abonnement laten financieren? Houd dan ook rekening met het volgende punt!

BKR-registratie

Wist je dat je bij het financieren van een dure telefoon een BKR-registratie kunt krijgen? Het gaat hierbij om de financiering van een toestel van 250 euro of meer. Kies jij een spiksplinternieuwe iPhone en laat je die meefinancieren in je abonnement? Dan krijg je dus zo’n BKR-registratie op jouw naam. Dit kan gevolgen hebben voor het afsluiten van bijvoorbeeld een hypotheek of en leasecontract. Als je daar niet op zit te wachten kan je dus beter voor een goedkoper toestel of een sim only abonnement kiezen.

Conclusie

Best wat informatie! Samengevat is er zo snel geen antwoord te geven hoeveel voordeliger een sim only abonnement is. Het is afhankelijk van te veel factoren. Echter is in grote lijnen wel te stellen dát het voordeliger is en dat je hier een BKR-registratie ook mee kunt voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een sim only abonnement in combinatie met een refurbished telefoon. Zo heb je een voordelig abonnement én een goede, maar betaalbare telefoon.

Praat mee

Wat voor abonnement heb jij momenteel? En waarom heb je hiervoor gekozen? Ik ben heel erg benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Nog steeds moet een toestel bij verlies vervangen worden, is het niet? In plaats van hier maandelijks voor te betalen, moet dat nu ineens. Waarom zou dat veel voordeliger zijn voor mensen die zo onzorgvuldig met hun spulletjes omgaan?

Reageer ook