fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een vrijstaand bad?

Stiekem droom ik ervan om één keer in mijn leven een heel nieuw huis te laten bouwen. Het lijkt mij onwijs gaaf om elke beslissing zelf te kunnen nemen en tot in de kleinste details mijn eigen wensen te kunnen doorvoeren. Net als in ons huis nu, zal ook in mijn zelf-ontworpen huis de keuken een belangrijke rol innemen. Het moet een plek zijn waar iedereen samenkomt en we het grootste deel van de dag thuis doorbrengen. Daarnaast is het vast heerlijk om een slaapkamer met inloopkast én badkamer te hebben. Het lijkt me enorm luxe om vanuit bed zó het bad in te kunnen rollen. Zo’n groot vrijstaand bad heeft dan mijn voorkeur. Maar hoeveel ruimte heb je nodig voor een vrijstaand bad? Wij zochten het uit!

Op de eerste plaats is de hoeveelheid ruimte die je voor een bad nodig hebt, natuurlijk afhankelijk van het formaat van het bad. Voor een groot bad heb je meer ruimte nodig dan voor een klein bad. Bij het kopen van een vrijstaand bad is dat natuurlijk niet anders. Wat bij een vrijstaand bad wél anders is, is dat hij bij voorkeur op minimaal drie plekken echt vrijstaand is. Zo heeft het bad voldoende ruimte en komt het mooi tot zijn recht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sanitairkamer (@sanitairkamer)

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een vrijstaand bad

Is een vrijstaand bad alleen geschikt voor een grote badkamer? Zeker niet! Een vrijstaand bad heeft juist het vermogen om een kleine badkamer optisch groter te doen lijken. Door het bad wat ruimte te geven lijkt je badkamer direct een stuk ruimer. Plaats hem bijvoorbeeld met één lange zijde dichtbij de muur en zorg dat er tussen de korte zijdes en de muren minimaal 20 centimeter ruimte is. De andere lange zijde gebruik je dan voor het in- en uitstappen. Hiervoor heb je minimaal 70 centimeter, maar nog liever 100 centimeter de ruimte voor.

Voorbeeld van een vrijstaand bad in een smalle badkamer:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sanitairkamer (@sanitairkamer)

Wat is belangrijk voor jullie

Bij het samenstellen van de perfecte badkamer lopen veel mensen tegen twee dingen aan: geld en ruimte. Schrijf daarom op wat jullie belangrijk vinden in de badkamer. Hebben jullie een groot gezin en moet iedereen ’s ochtends tegelijk de deur uit? Dan heb je zeker een dubbele wastafel en een toilet in een aparte ruimte nodig. Wellicht is er voor een bad dan geen ruimte. En is de badkamer voor jullie niet een plek voor gehaast, maar juist voor ontspanning? Dan mag de wastafel best wat minder prominent aanwezig zijn en plaats je een luxe vrijstaand bad. Heb tot slot helder wat jullie budget is en je bent klaar om het ontwerpproces in te gaan!

Praat mee

Ben jij momenteel bezig met het uitzoeken en samenstellen van een nieuwe badkamer? En kende jij het antwoord op de vraag: hoeveel ruimte heb je nodig voor een vrijstaand bad? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Bovenste afbeelding: Roberto Nickson via Unsplash

Reageer ook