fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoekbank kopen? Onze tips!

Hoekbank kopen? Onze tips!

Een nieuwe bank uitkiezen is niet iets dat je doorgaans zomaar even doet. Ja, het kan natuurlijk wel, maar als je niet meer studentikoos wilt wonen, dan is het wel leuk om er eens even goed over na te denken. Zo gingen wij een tijdje geleden naar een meubelzaak om overal op te zitten en goed rond te kijken. Je wilt tenslotte weten wat je koopt, toch? En dan zijn er nog steeds wel wat dingen om over na te denken! Hoekbank kopen? Onze tips!

Meten is weten!

Een hoekbank neemt meer ruimte in beslag dan een twee-of driezitter, dus het is van belang dat je de ruimte goed meet. Doe dit zorgvuldig! Meet de hoogte, lengte en diepte en houdt rekening met radiatoren, planken en eventuele meubels die om de bank heen staan. Schrijf alles op en neem het mee als je naar de meubelwinkel gaat. De verkoper kan op deze manier sneller schakelen en met je meedenken over de verschillende opties die er zijn. Soms kun je een bank zelf samenstellen, ook dan is het belangrijk dat je de juiste maten weet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanders Wonen (@sanderswonen)

Denk goed na over de kleur en stijl

Wil je een statement bank in je neutrale woonkamer, of zoek je iets dat matcht met de rest van jouw interieur? Het is goed om hier van tevoren over na te denken, zodat je gerichter kunt kijken. Wil je je laten verrassen en gewoonweg verliefd worden op een bank? Dan kun je er natuurlijk ook blanco ingaan! Er is een grote verscheidenheid aan kleuren, patronen en materialen, dus deze laatste optie kan ook een hele goede zijn. Naast dat er veel keus is qua kleur, is er natuurlijk ook een hoop op het gebied van verschillende stijlen. Woon je samen, bespreek dan van tevoren wat jullie allebei mooi vinden, zodat iedereen tevreden is.

Kies de goede positie

Wil je kiezen uit één van de vele relaxbanken, dan is het wel handig als je over de positie nadenkt. Besteed hier echt wat tijd aan, zodat je de juiste keuze maakt als je eenmaal in de winkel staat. Gebruik afplakband om aan te geven waar je de nieuwe bank graag wilt neerzetten en probeer verschillende posities uit om te zien wat het beste werkt. Kijk bijvoorbeeld goed naar de toegankelijkheid van de ruimte (in verband met andere meubelstukken, openslaande ramen en/of deuren).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanders Wonen (@sanderswonen)

Accessoires ook belangrijk

Okay, je hebt een nieuwe bank op het oog en ook de kleur en het materiaal is uitgekozen. Natuurlijk geeft het de boel dan wel wat extra sjeu als je accessoires toevoegt. Denk aan mooie kussens en plaids, maar dan natuurlijk wel passend bij de rest. Een rode bank met knaloranje kussens kan wel als je dat mooi vindt, maar misschien is iets rustigers (al dan niet met dezelfde rode kleur erin verwerkt) een betere optie. Maak anders eerst een kleurenpalet voordat je iets uit gaat kiezen, zodat je weet wat mooi staat, ook bij de rest van het interieur.

Wat voor bank heb jij in huis staan? We lezen het graag in de comments!

Foto boven het artikel door Christina Morillo via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook