fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe zorg je voor de mooiste make-up looks?

Het is geweldig om je bezig te houden met de perfecte make-up looks. Maar daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat het ook een beetje lukt, mooie make-up aanbrengen. Oefening baart kunst! En er zijn nog veel meer tips die je kunt toepassen – lees gauw verder.

Gebruik kwalitatieve producten

Het is de beste tip die we je kunnen meegeven: gebruik kwalitatieve producten. Hiermee is het aanbrengen eenvoudiger én blijft de make-up beter en langer zitten. Dat is natuurlijk wel zo belangrijk, bijvoorbeeld bij foundation. Je wilt er de hele dag of een dagdeel profijt van hebben. Zorg daarom dat je de vooraanstaande merken kent. Nog een tip: zoek reviews op over een bepaald product. Zijn veel mensen er tevreden over? Dan is de kans groot dat je goed zit.

Ken de producten

Het helpt natuurlijk als je weet wat er allemaal te vinden is in de wereld van make-up. Van kwasten tot een wenkbrauwpotlood, van highlighter tot blush. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden! Hoe meer je erover weet, hoe makkelijker het is om ermee aan de slag te gaan.

Leg de basis

Leg altijd eerst de basis bij je make-up look. Dit kun je uitstekend doen met een primer, waardoor de rest van je make-up beter blijft zitten. En bouw je look ook op de juiste manier op. Begin bij de ogen bijvoorbeeld met oogschaduw, en breng pas later mascara aan. De laatste stap is doorgaans de lipgloss of lipstick, optioneel met lipliner erbij.

Zorg goed voor je huid

Het maken van een make-up look draait eigenlijk niet alleen om de make-up, maar ook om het plaatje eromheen. Zorg goed voor je huid! Zeker als je vaak make-up draagt, is dit belangrijk. Zo moet je je huid altijd reinigen aan het eind van de dag: haal alle make-up restjes grondig weg. Een scrub is tevens een goed idee, eens in de week bijvoorbeeld. En zorg dat je je huid voedt, met een dagcrème bijvoorbeeld.

Oefenen, oefenen, oefenen

We benoemden het al in de introductie: oefening baart kunst. En dat is ook absoluut het geval. Je moet het gewoon vaak proberen! Misschien ziet een bepaalde look er de eerste keer nog niet goed uit, maar na een paar keer oefenen kan dat een heel ander verhaal zijn. Geef het dus niet meteen op.

Blijf afwisselen

Hoe je je make-up skills ook aanzienlijk verbetert? Blijf afwisselen! Ga niet altijd voor precies dezelfde look, maar probeer af en toe ook eens iets nieuws. Een make-up artiest is immers ook van een heleboel markten thuis: dit kun je als voorbeeld nemen. Natuurlijk kun je wel je signature looks hebben, die je vaak toepast, maar daaromheen is het leuk om te variëren.

Inspiratie opdoen

Moet je die verschillende make-up looks allemaal uit je duim zuigen? Natuurlijk niet! Al mag dat natuurlijk wel, mocht je er graag creatief mee bezig zijn. Maar online zijn er een heleboel voorbeelden te vinden, denk aan tutorials. Die kun je gewoon nadoen: stap voor stap creëer je een make-up look. En dit sluit ook weer aan op het stukje oefening! Je wordt automatisch creatiever met het bedenken van eigen looks, evenals bepaalde kleurencombinaties.

Hoe zorg je voor de mooiste make-up looks?

We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door George Milton via Pexels

Reageer ook