fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe zet je jezelf (weer) op de eerste plek? 4 tips!

Jezelf op de eerste plek

Heb je het gevoel dat je wordt geleefd? Of dat je je leven vooral voor anderen leeft? Als dat niet je wens is, is het hoog tijd om de regie weer terug te pakken. Dit is immers jouw leven. Zet jezelf dus op de eerste plek! Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. We hopen dat deze tips je op weg helpen.

Lekker in je vel

Jezelf op de eerste plek zetten heeft onder andere te maken met (weer) lekker in je vel zitten. Werk hier dus zeker aan! Komt dit altijd maar op een laag pitje te staan, doordat je prioriteit geeft aan bijvoorbeeld je werk? Draai dit liever om. Als jij zin hebt om vaker te bewegen, is daar gewoon tijd voor vrij te maken. Om maar iets te noemen! Kies er ook voor om gezond te eten, want dit doet je goed. Eet zo gevarieerd mogelijk, om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo haal je deze stoffen uit groenten, granen en peulvruchten. Ook vis is een goede keuze. Ter ondersteuning kun je omega 3 gummies nemen, ook geschikt als je niet van vis houdt of vega(n) bent. Ga in ieder geval na wat jij nodig hebt om goed in je vel te zitten. Dit levert je namelijk zoveel meer levensgeluk op!

Meer me-time

Wat je ook gelukkig maakt? Meer me-time! Me-time inlassen is eigenlijk altijd een goed idee. Dit is tijd die je helemaal met jezelf doorbrengt en waarin je doet wat jij wilt. Ga bijvoorbeeld je favoriete serie of film kijken. Neem een bad. Of doe een uitgebreide beauty routine. Misschien wil je weer eens beter voor je haar zorgen, als dit al te lang geleden is. Dat is natuurlijk een mooi doel om aan te werken. Haar gummies met biotine ondersteunen je hierin, deze dragen bij aan de haargroei en de glans van je haar. Me-time kun je ook invullen door in je eentje naar de stad te gaan. Drink een kop koffie op je favoriete terras. Ga winkelen. Of ga in je eentje uiteten of naar de bioscoop. Het kan allemaal! Je hoeft in ieder geval met helemaal niemand anders rekening te houden tijdens deze momenten. En dat is nu juist zo lekker.

Minder pleasen

Ben je een pleaser? Dan is het extra moeilijk om jezelf op de eerste plaats te zetten. Probeer dit toch te veranderen. Je hoeft niet altijd maar te geven en te voldoen aan de wensen van anderen. Je mag ook zelf eens de touwtjes in handen nemen! Een goed startpunt? Durf vaker nee te zeggen. Dat kan soms best moeilijk zijn. Maar probeer het eens uit. De reactie van de ander is vaak zelfs milder dan je vooraf in gedachten hebt. Het is ook goed om voor jezelf op te komen, bijvoorbeeld als je benadeeld wordt of het ergens niet mee eens bent. Geef dan duidelijk je grens aan!

Trek je eigen plan

Het helpt ook om meer je eigen plan te trekken. Wie ben jij nu eigenlijk en wat zijn jouw doelen in het leven? Het kan een behoorlijke zoektocht zijn om daarachter te komen. En het is hartstikke mooi om daarin te duiken! Zeker als je het gevoel hebt dat je jezelf hierin op het moment te kort doet. Het helpt om beter naar je gevoel te leren luisteren. Soms gaan we hieraan voorbij, terwijl we diep van binnen eigenlijk wel weten welke keuzes de juiste keuzes zijn om te maken. Maar je eigen plan trekken zit ‘m net zo goed in de dagelijkse gang van zaken. Geen zin om naar een zogenaamd verplichte afspraak te gaan omdat het hoort? Sla het gewoon over. Jij bent immers de baas over jouw agenda. Of heb je juist wel zin om de deur uit te gaan? Ook dit is aan jou! Maak in ieder geval zoveel mogelijk je eigen keuzes hierin.

Pak de regie over je leven terug. Dit kun je op meerdere manieren doen. Wat is voor jou belangrijk? Wil je duidelijkere levensdoelen opstellen? Of vaker nee zeggen? Hopelijk heb je iets nieuws geleerd uit de bovenstaande tips.

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door cottonbro studio via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook