fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe wij ons nieuwe huis hebben ingericht

Begin dit jaar kochten wij een nieuw huis. Ward en ik woonden nog in Bussum, hadden een peuter rondlopen en ik was in verwachting van ons tweede kindje. Ons huis in Amsterdam was heerlijk, maar voor vier personen helaas écht te klein. Ook was de rit van Amsterdam naar Ward zijn werk in Emmeloord net aan de verre kant. Na heel wat onderzoek, wisten we waar we naartoe moesten: het Gooi.

Heerlijk gezinshuis

Wonen in het Gooi is voor mij niet nieuw. Ik ben geboren en getogen in Hilversum en kwam nog steeds regelmatig bij mijn ouders over de vloer. Het was dan ook een hele logische keuze om daar naartoe terug te gaan. In januari vonden we ons droomhuis: een prachtige jaren ’30 villa in Bussum. Een heerlijk gezinshuis waar we alle ruimte voor de kindjes hebben.

Moet precies kloppen

In de maanden daarna gingen we op zoek naar meubels die geschikt zouden zijn voor het huis. En dat was nog niet makkelijk! Want waar we in ons vorige huis voor goedkope meubels gingen, moesten we in dit huis wel wat meer uitgeven. Bij zo’n karakteristiek huis past het nou eenmaal niet als de meubels niet precies kloppen. Het idee is om hier de komende 20 jaar te blijven wonen, dus het moesten daarnaast ook meubels zijn die lang meegaan.

Bank op maat

Uiteindelijk hebben wij een prachtige bank op maat laten maken. Hierdoor past de bank perfect in de kamer en weten we zeker dat we hem over tien jaar ook nog mooi vinden. Ook de salontafel, eettafel en alle andere meubels beneden kochten we nieuw. Onze oude meubels verdwijnen in de grote ruimte. Dat is echt iets waar je rekening mee moet houden als je veel groter gaat wonen!

Slaapkamers

Gelukkig hoefden we voor de slaapkamers niks nieuws te kopen. Hier plaatsten we gewoon onze oude meubels weer terug. Het is wel opvallend om te zien hoeveel meer ruimte diezelfde spullen nu hebben. In Amsterdam leek het of wij een enorm bed hadden, maar in ons nieuwe huis komt hij pas echt tot zijn recht.

Hoe heb jij jullie huis ingericht toen jullie waren verhuisd? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook