fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe voorkom je pijnlijke voeten bij het lopen op pumps?

Je mooiste jurkje aan, die nieuwe oorbellen in en die gave nieuwe pumps maken het helemaal af! Tijdens een huwelijk, op een verjaardagsfeest of bij een romantisch etentje wil je er op je aller best uitzien. Een mooie pump mag dan niet ontbreken. Helaas kiezen veel vrouwen dan tóch voor een veilige optie en laten hun pumps links liggen. Bang voor blaren, pijnlijke enkels en een gevoelige rug kiezen ze een platte schoen. Jammer! Er zijn namelijk zo veel pumps voor dames waarbij jij géén pijn krijgt. Welke pump dat is, is voor elke vrouw anders. Lees hier waar je allemaal aan moet denken bij het kiezen van een comfortabele pump!

Goede maat

Bij elke schoen is het van groot belang dat de maat juist is. Niet alleen omdat een schoen die niet perfect past gewoon niet lekker zit, maar ook omdat een slecht-passende schoen een negatieve invloed op je bekken, rug en de rest van het lichaam heeft. Koop je schoenen dus altijd in een winkel waar je ze kunt passen of in een webshop met goede retourvoorwaarden.

Fijn materiaal 

Persoonlijk loop ik het liefste op pumps met een leren binnenkant. Hierbij krijg ik het minst snel blaren, heb ik nauwelijks last van zweetvoeten en vormt de schoen zich optimaal naar de voet. Welk materiaal jij prettig vindt is heel persoonlijk. Door veel schoenen te passen en te proberen leer je jouw voeten en voorkeuren steeds beter kennen.

Inlopen

Inlopen is héél belangrijk! Van mijn weddingplanner kreeg ik de tip om in ieder geval anderhalve week voor de bruiloft te beginnen met het inlopen van mijn trouwpumps. En guess what? Het heeft geholpen! De hele dag kon ik mijn pumps aanhouden en pas bij het naar bed gaan, trok ik ze uit. Neem dus écht de tijd voor het inlopen, vooral als je ze wilt dragen op een moment waarop je ze het liefste zo lang mogelijk aan hebt.

Ken je voeten

Niet elke voet is hetzelfde. Mijn voeten zijn bijvoorbeeld aan de brede kant en ik heb (door het vele lopen op hakken) ook aanzienlijke knobbels op mijn voeten. Open pumps met weinig support zijn dan ook niet aan mij besteed; het zit gewoon niet lekker. Een klassieke pump die aan de zijkanten gesloten is, past daarentegen wél perfect. Leer je voeten goed kennen en het lopen op pumps wordt een fluitje van een cent!

Juiste hak

Oeh, vind jij zo’n torenhoge stiletto hak ook altijd zo sexy en stijlvol? Het is mijn absolute favoriet! Maar moet ik er een lange wandeling door Amsterdam op maken? Dan kies ik toch liever voor een wat stevigere blokhak of een solide sleehak. Houd bij het kiezen van de pump bij jouw outfit altijd de locatie en de gelegenheid in je achterhoofd. Weet je niet precies hoe het programma er uit gaat zien? Ga dan voor een charmante kitten heel of een subtiele blokhak.

Back-up

Heb ik échte killer heels aan? Dan stop ik altijd een paar back-up schoenen in mijn tas. Dit kunnen fijne ballerina’s zijn, maar ook zeker een mooie sandaal of bijvoorbeeld fraaie slippers van Gabor. Zo hoef je je voeten niet tot blaren aan toe kapot te lopen wanneer je pumps niet meer lekker zitten. En trust me: je zal niet de enige zijn die aan het einde van de avond de hoge hakken inruilt voor een wat meer comfortabele optie.

Praat mee

Wanneer trek jij weer mooie pumps aan? We hopen dat deze tips ervoor zorgen dat ze niet alleen prachtig staan, maar dat ze ook heerlijk zitten! Heb jij nog meer tips voor het dragen van pumps? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

1 reactie

Kirsten -

Heb zwakke enkels en ook een zwak voor pumps. Het zijn vaak alleen de degelijje modellen die prettig lopen voor mij. Maar heb gewoon mijn droompaar op de kast in mijn slaapkamer staan. Erop lopen gaat niet, er visueel van genieten wel 🙂

Reageer ook