fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe voorkom je dat je make-up van je gezicht afsmelt deze zomer?

Ik ben (zoals heel veel vrouwen) gek op make-up. Het elke dag dragen doe ik niet, want ook een dagje zonder is lekker, maar wel bijna elke dag. Ook als het warm is, of als ik op vakantie ben. Toch liep ik altijd tegen een probleem aan: mijn make-up is na een half uurtje in de hitte zo goed als gesmolten. Mascara is het probleem gelukkig niet, maar vooral mijn foundation is een probleem. Moest anders kunnen, want ik zie regelmatig vrouwen rondlopen waarbij de make-up wel mooi blijft zitten. En ja hoor, ook dit bleek weer makkelijker dan gedacht. We hebben hier een aantal goede tips voor je!

1. Toner

Neem je gezicht af met een watje met een alcoholvrije toner. Dit haalt vettigheid van je huid af en zorgt ervoor dat je minder glanst. Smeer er vervolgens een dun laagje lichte dagcrème (met SPF natuurlijk) overheen. Laat dit 10 minuten intrekken voordat je start met het aanbrengen van make-up.

2. Powder foundation

Vermijd vettige, vloeibare foundations. Deze druipen in de hitte letterlijk van je gezicht af. Wat je wel kan doen voor een egale basis? Smeer een daar druppels primer op je gezicht en maak vervolgens gebruik van een power foundation. Deze blijft veel mooier zitten!

3. Conceal zonder concealer

Laat ook je concealer links liggen. Deze is te vet en zwaar voor de warme dagen. Heb je wat plekjes die je wilt wegwerken? Doe dit met een power foundation of wat poeder oogschaduw in de kleur van jouw huid.

4. Oogschaduw of blush

Draag je graag oogschaduw of blush? Kan je gewoon blijven doen! Maar, kies ook hierbij voor de poedervorm in plaats van de vloeibare variant.

Gaan deze tips jou ook helpen? We hopen natuurlijk van wel! Als je nog een andere goede tip voor ons hebt, dan horen we dat natuurlijk ook heel graag.

Lees ook: Mooi kledingstuk gezien maar geen idee waar je het koopt? Zo kom je erachter!

kleding zoekmachine

Reageer ook