fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe vind je een bikini die perfect bij jouw figuur past?

Het kiezen van de juiste bikini is niet altijd makkelijk. Er zijn zoveel verschillende soorten, maten en stijlen dat het vaak moeilijk is om te bepalen welke het beste bij jouw figuur past. Bovendien is er niet één ‘perfecte’ bikini, want iedereen is uniek en heeft dus ook andere wensen en behoeftes. Toch zijn er wel een aantal algemene richtlijnen waar je rekening mee kunt houden bij het uitzoeken van een nieuwe bikini. In dit artikel lees je hoe je de beste bikini voor jouw figuur kunt uitkiezen, zodat je de volgende keer net als alle andere bikini dames met zelfvertrouwen naar het strand of het zwembad kunt!

Bepaal welk lichaamsdeel je wilt accentueren of verbergen

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk lichaamsdeel je wilt accentueren of juist verbergen. Het gaat er om dat jij je goed voelt in de kleding die je draagt. Alle tips die hieronder worden gegeven moet je dan ook echt alleen zien als tips. Voel je je niet comfortabel en kies je liever voor een andere optie, dan is dit natuurlijk helemaal prima!

Verschillende soorten figuren

Je hebt vast al eens de term peerfiguur en zandloperfiguur voorbij horen komen. Er is iemand geweest die ooit heeft verzonnen dat het vrouwelijk lichaam met fruit en andere figuren wordt aangeduid, als het aankomt op het kiezen voor kleding. Ook voor badkleding is dit wel een handige leidraad en daarom deel ik graag met jullie hoe het nou precies zit met bikini’s:

Peerfiguur

Dames met een peerfiguur hebben smalle schouders, een slanke taille, heupen die breder dan de schouders zijn en vollere billen en bovenbenen. Het advies is om vooral de nadruk te leggen op het bovenlichaam. Een strapless bikini (bandeau) laat je schouders bijvoorbeeld optisch groter lijken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een bikini top met een felle of kleurrijke print. Heb je wat onzekerheden wat betreft je onderlichaam, dan kun je het beste kiezen voor een bikinibroekje met een hogere taille. Jouw heupen zullen hierdoor smaller lijken en daarnaast wordt een eventueel buikje ook verdoezelt.

Appelfiguur

Heb je dunne benen en een kort bovenlichaam? Gefeliciteerd, je bent trotse eigenaresse van een appelfiguur! Kies voor een lager en/of hoog uitgesneden bikinibroekje om optisch jouw bovenlichaam te verlengen en je benen langer te doen lijken. Een bikinibroekje in een felle kleur of een leuke print is helemaal aan jou besteed. Je buikje eventueel wegwerken doe je met een high-waist bikinibroekje. 

Zandloperfiguur

Dames met een zandloperfiguur hebben bredere heupen, behoorlijke schouders en een smalle taille. Leg zeker de nadruk op die taille en accentueer je schouder door het dragen van een haltertop. Heb je grote borsten, dan is het belangrijk om deze goed te ondersteunen door een top te dragen met beugels en rechte bandjes. 

Atletisch figuur

Heb je subtiele rondingen en ben je smal gebouwd dan kun je je figuur iets meer vorm geven door te kiezen voor uitgesproken bikini’s met leuke printjes, franjes en ruches. Ook een triangel top met extra padding is een goede optie voor dames met een atletisch figuur. Geef je heupen meer accent door een klein bikinibroekje te dragen met touwtjes aan de zijkant. 

Omgekeerde driehoek

Bredere schouder dan heupen? Voller aan de bovenkant dan aan de onderkant? Hallo omgekeerde driehoek! Of zoals ze het iets chiquer zeggen: v-silhouet. Breng je figuur in balans door de aandacht te trekken naar de onderkant van jouw lichaam. Tops draag je het liefste in een egale of donkere kleur, maar met de broekjes kun je helemaal los gaan. 

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding bovenaan: photo by Antony on Unsplash

Reageer ook