fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe verwijder je kalkaanslag uit de waterkoker?

Elke ochtend drink ik een kop koffie en een kop thee. De koffie drink ik om wakker te worden, de thee om alvast een begin aan mijn dagelijkse waterinname te maken. Mijn theewater kook ik altijd met de waterkoker. We hebben een hele mooie, die al een lange tijd meegaat. Ook kook ik hier het water voor de flesjes van ons dochtertje in. 

Kalkaanslag verwijderen

Toen ik gisteren gekookt water uit de waterkoker in haar flesje schonk, viel mij iets op: er dwarrelden allemaal witte vlokjes door de fles. Eerst dacht ik dat ik de fles misschien niet goed had schoongemaakt, maar toen ik in de waterkoker keek, zag ik dat het probleem daar vandaan kwam. De bodem van de waterkoker zat vol met kalkaanslag.

Ik besprak het probleem van kalkaanslag in de waterkoker op kantoor. Hier kreeg ik een goede tip: maak het schoon met natuurazijn in de waterkoker.

Hoe werkt het?

1. Doe een laag water met een scheut natuurazijn in de waterkoker en laat dit koken.

2. Spoel de waterkoker goed om en kook hem een paar keer met vers water om ervoor te zorgen dat de azijnsmaak uit de waterkoker gaat. Doe tussen de kookbeurten wel steeds schoon water in de koker.

3. Je kunt weer met een gerust hart kalkaanslag-vrije kopjes thee zetten!

Snel proberen

Ga jij deze tip ook meteen uitproberen? Ik zeker wel! Ben heel benieuwd of het bij mij ook zo goed werkt. Kende jij deze manier al? Werkte het goed?

Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. We zijn altijd heel benieuwd naar jullie tips & tricks om het doen van het huishouden wat makkelijker en leuker te maken!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook