fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe verras of help je iemand met zijn of haar huwelijk?

verrassing huwelijk

Gaat een familielid, vriend of andere kennis van je binnenkort trouwen? Dan is het een mooi voornemen om hem of haar te verrassen. Dat niet alleen, je kunt er ook aan denken om te helpen, bijvoorbeeld bij de voorbereiding van de bruiloft. Dit zijn leuke tips!

Kaart

Schrijf een mooie kaart voor het kersverse echtpaar. Dit kun je rondom de bruiloft aan ze geven. Natuurlijk wil je een bijzondere boodschap op de kaart schrijven. Maar het kan nog best lastig zijn om de juiste woorden te vinden. Doe daarom inspiratie op voor de juiste tekst bruiloft kaart. En volg ook vooral je gevoel. Wat wil je het bruidspaar graag toewensen, voor nu en in de toekomst? Je kunt het bruidspaar ook bedanken voor de geweldige dag. Hier kun je ook achteraf nog een extra kaartje voor maken. Wat verder vooruit in de tijd is het mooi om bij de jubilea ook kaartjes toe te sturen. Die momenten mogen immers ook zeker worden gevierd!

Cadeau

Bij een huwelijk hoort een cadeau. Ga op zoek naar een cadeau dat echt past bij het bruidspaar. Soms staan de cadeauwensen trouwens duidelijk aangegeven op de uitnodiging. Maar je kunt altijd nog aan iets extra’s denken. Durf het bruidspaar hier ook gerust naar te vragen. Je kunt het cadeau gewoon zo geven, maar het is wel leuker om er nog een bericht bij te schrijven. Een mooie Greetz kaart maken bij het cadeau is dus een goed idee. Maak er zelfs een eigen ontwerp van! Plaats bijvoorbeeld een dierbare of grappige foto op de kaart, om een tof voorbeeld te noemen. Grote kans dat de kaart bewaard wordt, en er later nog vaker bij wordt gepakt. Dat is nu juist zo waardevol!

Speech of stukje

Een bruiloft is dé uitgelezen dag om een speech of stukje te doen. Dit is dan ook op veel bruiloften gebruikelijk! Denk eraan om dit te doen voor het bruidspaar, zelf of met anderen erbij. Werk het natuurlijk goed uit. Zo kun je de speech vooraf oefenen, om de woorden beter te onthouden. Dat niet alleen, denk ook na over de invulling. Wil je een mooie herinnering delen? Of wil je juist een grappig stukje doen? Het kan eigenlijk allemaal. Probeer daarbij vooral in te schatten wat het bruidspaar graag zou willen horen of zien. Het is immers hun dag!

Voorbereiding

Bij de voorbereiding van een bruiloft komt natuurlijk een heleboel kijken. Vaak is het voor het bruidspaar (te) veel werk om alles zelf op te pakken. Bied daarom aan om te helpen. Je kunt je bijvoorbeeld buigen over de catering of juist over het maken van de uitnodigingen, om maar wat voorbeelden te noemen. Vraag ook vooral aan het stel waar ze hulp bij kunnen gebruiken: zij weten dit zelf immers het beste. Het is mooi om een rol te spelen in de organisatie van de grote dag. Misschien is het bruidspaar zelfs op zoek naar een ceremoniemeester, die bij verschillende taken van de dag helpt. Het is maar net wat hierin de wens is.

Viering na afloop

Het gaat natuurlijk allemaal om de grote dag: de bruiloft! Maar na afloop is het ook leuk om nog stil te staan bij dit bijzondere moment. Daarom kan het een mooi idee zijn om een (verrassings)feest te organiseren voor het bruidspaar, bijvoorbeeld wanneer het stel terugkomt van de huwelijksreis. Organiseer dit samen met de familieleden of vrienden, om het huwelijk eigenlijk nog meer te vieren. Dat levert meteen een extra herinnering op! Zeker als zo’n moment een verrassing is, maak je er iets bijzonders van. Dit kan trouwens ook op een later moment zijn, bijvoorbeeld als het bruidspaar een jaar getrouwd is.

Foto door Engin Akyurt via Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook