fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe minder alcohol drinken heeft geholpen tegen overtollig vocht in mijn gezicht!

minder alcohol drinken

Precies drie weken geleden schreef ik een artikel waarin ik om jullie hulp vroeg. Bij het opstaan had ik ’s ochtends veel last van vocht in mijn gezicht. Niet alleen zag dit er niet bepaald charmant uit, ook voelde het onprettig en was het lastig met opmaken. Via de website van Damespraatjes en onze Instagram-pagina deed ik een oproep: wie kan mij vertellen wat ik kan doen om zónder vochtophopingen wakker te worden. Vandaag, drie weken later, geef ik graag een positieve update 🙂 

Allereerst wil ik jullie bedanken voor alle adviezen! Zo kreeg ik de tip om veel water te drinken, mijn gezicht met koud water te wassen, iets met mijn hoofd omhoog te slapen, anti-allergie pilletjes te gebruiken en bij de huisarts langs te gaan. Ik vond het wel leuk om jullie te vertellen door welke combinatie van handelingen ik er nu bijna helemaal vanaf ben. Lees mee!

minder alcohol drinken

Drie weken geleden

Reinigingsritueel

Het voorkomen van het vocht in mijn gezicht begint al ’s avonds. Mijn gezicht maak ik schoon met een oil cleanser. In plaats van mijn make-up verwijderen met watjes en remover, doe ik dat nu dus met die olie-achtige cleanser op mijn handen. Ik masseer hierbij mijn gezicht en ontspan de spieren. Na de oil cleanse, reinig ik het nog een keer met een gewone cleanser. Daarna gebruik ik mijn gewone verzorgingsproducten én smeer ik elke avond een gezichtsmasker over mijn nachtverzorging. Ik heb geen idee in hoeverre dit ritueel hetgeen is wat het vocht helpt voorkomen, maar het zorgt in ieder geval voor een zachte en gehydrateerde huid bij het opstaan.

Minder alcohol drinken

Daarnaast heb ik kritisch naar mijn drankgebruik gekeken… Op internet las ik dat vocht vasthouden vaak veroorzaakt wordt door alcoholgebruik. Nou drink ik doordeweeks niet, maar in het weekend wel. Doordat ik de hele week last had van vocht (en niet alleen in het weekend), legde ik de link tussen de twee niet. Toch heb ik de afgelopen twee weekenden veel minder gedronken (en alleen bij de lunch), en guess what: ik heb véél minder last van het vocht in mijn gezicht. Geen leuke oplossing (want ik leef voor mooie wijnen), maar wel een effectieve. Het vreemde is wel dat ik al jaren behoorlijk wat alcohol drink in het weekend, maar hier dus pas sinds kort last van krijg. Mocht iemand weten hoe dat kan; let me know 🙂

minder alcohol drinken

Vandaag

Moeilijk

De combinatie van goede gezichtsverzorging voor het slapengaan én minder alcohol drinken, hebben ervoor gezorgd dat ik er een stuk beter uitzie. Dit is het effect van twee weken minder drinken; ik ben heel benieuwd hoe ik er over twee maanden uit zal zien. Minder alcohol drinken is voor mij overigens echt wel lastig. Zowel mijn man en ik als onze goede vrienden zijn gek op lekkere etentjes, gezellige borrels en mooie wijnen. Ik vind het op deze momenten best moeilijk om na twee of drie glazen te stoppen. Hopelijk zal dit wennen. Ik maak sinds deze week ook gebruik van de app ‘MinderDrinken’. Deze app helpt je bij stoppen of minder alcohol drinken. Ik ben benieuwd of deze het minderen makkelijker vol te houden maakt.

Meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit aritkel. Hopelijk werken deze tips ook voor andere mensen met hetzelfde probleem!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook