Advies gevraagd: Mara heeft ’s ochtends last van vocht in haar gezicht en zoekt naar een oplossing

We kennen denk ik allemaal wel het zinnetje ‘I woke up like this’ uit Flawless van Beyoncé. En ja hoor: als ik Beyoncé zie kan ik me helemaal voorstellen dat zij er geweldig uitziet als zij ’s ochtends wakker wordt. Een gave, strakke huid die eruit ziet alsof ze terwijl ze nog sliep een peperdure facial heeft ondergaan. Herken ik me hier ook maar het kleinste beetje in? Nou nee. Niet bepaald. Als ik ’s ochtends wakker word, lijkt het er meer op dat er een auto met spikes aan de banden over mijn gezicht is gereden. Het zinnetje ‘I woke up like this’ heeft bij mij dan ook geen positieve betekenis. 

Niet overdreven

Ik hoor je denken: ‘Mara, overdrijf je nou niet een heel klein beetje? Hoe erg kan het nou zijn, je hebt toch gewoon geslapen?’ Nou, ik kan je vertellen: ik overdrijf niet. En om dat aan te tonen heb ik vanmorgen om 6:10 uur een foto gemaakt. Je ziet het hé? Ik overdrijf niet. Misschien heb ik het hierboven zelfs wel een beetje gebagatelliseerd. Haha!

Uitzonderlijk veel

De meeste mensen zullen er zo vroeg natuurlijk niet uitzien als een Beyoncé of Kim Kardashian. Bij mij is dat uiteraard niet anders. Wat bij mij echter wel redelijk uitzonderlijk is, is de hoeveelheid vocht in mijn gezicht. Vooral rond mijn ogen houd ik waanzinnig veel vocht vast en ik ben er tot nu toe nog niet achter wat daar de precieze oorzaak van is.

Oorzaken

Vocht in het gezicht kan door diverse dingen veroorzaakt worden. Denk hierbij aan alcoholgebruik en veel zout eten, maar ook een flinke huilbui ’s avonds kan voor vochtophopingen in het gelaat zorgen. Het gekke is dat ik behoorlijk op mijn zoutinname let, doordeweeks en op zondag geen alcohol drink en misschien één keer per jaar een huilbui heb. Waar het bij mij vandaan komt weet ik dus niet goed. Dat ik er graag vanaf zou willen weet ik wel!

Warm water

Bij Libelle las ik dat een mogelijke oplossing is om je gezicht in de ochtend onder de douche af te spoelen met warm water. “Een warme douche in de ochtend verwijdt lymfevaten en helpt vocht uit je gezicht te laten stromen. Naast de warmte die de bloedsomloop bevordert, helpt de kracht van het water ook nog eens extra”, vertelt dermatoloog en huidspecialist Renee Rouleau tegen het vrouwenblad.

Jullie adviezen

Vanmorgen heb ik dit geprobeerd en ik moet zeggen dat het inderdaad wel effect heeft. Is al het vocht verdwenen? Dat niet! Vooral rond mijn linkeroog zie je dat er nog een behoorlijk ophoping zit. Maar het ziet er zeker stukken beter uit en zo voelt het ook! Toch vind ik de oplossing nog niet helemaal voldoende en ben ik heel benieuwd welke trucjes er nog meer allemaal zijn. Ik ben heel benieuwd of jullie nog tips voor mij hebben, want ik wil er echt heel graag vanaf! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.


4 reacties

Fem -

Meid, let op met voeding en ga naar een dokter.
Auto imumm kan dit ook veroorzaken.
Vooral voeding.

D. V -

Het vocht vasthouden kan een gevoeligheid zijn waar jij meer last van hebt dan een ander. Dat kun je reduceren door koolhydraatarm te eten, en opletten met alcohol. Waarschijnlijk gaat dat een heel stuk minder vocht opleveren in je gezicht.

Heidie -

Ik zou er even de huisarts voor bellen. Je kunt bij onze huisarts ook foto’s doorsturen, dan hoef je er nog niet eens langs te gaan.

Joris -

Ehh, 6.10 uur is geen tijd om op te staan.

Reageer ook