fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe mijn zusje mij enthousiast kreeg over PVC

Mensen van het praktische soort zijn er gek op: PVC. Hoewel ik heel praktisch en nuchter ingesteld ben, kies ik bij het uitkiezen van spullen voor in huis niet meteen voor makkelijk en praktisch. Dit omdat ik wil voorkomen dat mijn huis op dat van ieder ander lijkt. PVC heeft voor mij daardoor een nare bijsmaak. Het past in mijn hoofd bij koophuizen in een nieuwbouw vinexwijk, dus daar heeft deze Amsterdamse grachtengordelbewoner (mazzeltje met huren hoor) niet echt een boodschap aan. Toch heb ik mijn mening over PVC licht bijgesteld na een pleidooi van mijn zusje die zojuist een nieuw huis heeft gekocht.

Makkelijke vloer

“Ik wil het liefst een PVC-vloer”, zei mijn zusje laatst toen ze nog volop in de zoektocht naar een nieuw koophuis in Utrecht zaten. Mijn nekharen veerden op. “Een PVC-vloer? Waarom in vredesnaam? Wil je dan ook meteen kinderen?”, vroeg ik argwanend. Mijn zusje moest lachen, ze kent me langer dan vandaag. Kinderen wil ze pas over een paar jaar stelde ze me gerust, maar in een PVC-vloer zag ze toch wel erg veel voordelen. Het gaat lang mee, veel langer dan laminaat en vinyl. Een PVC-vloer is heel makkelijk in onderhoud: het heeft een superglad oppervlak, hierdoor kan de vloer goed tegen vocht en is deze makkelijk te verzorgen. Maar het grootste voordeel van PVC is dat het erg geluiddempend is, perfect voor tussenwoningen dus. Het is net als laminaat in alle prints en kleuren te krijgen en werkt top in combinatie met vloerverwarming. Nadelen zijn dat het vrij kostbaar in aanschaf is en dat je er een egale basisvloer voor nodig hebt. Een PVC vloer is namelijk erg dun, waardoor oneffenheden doorwerken in het PVC. Voor mijn grachtenpand is het dus gelukkig niet heel praktisch.

Voor de badkamer

Mijn zusje ging door met opsommen van de voordelen van PVC. Ze werkte voorheen bij de Kwantum, hier verkopen ze natuurlijk vloeren aan de lopende band, dus beroepsmatig weet mijn zusje mensen goed te overtuigen. “Wist je dat je PVC zelfs in de badkamer kan leggen? Dan heb je dus houtlook in je badkamer, best tof toch?”, is haar laatste argument. Toen had ze me. Want hoe rustiek ziet een badkamer met een houten vloer er wel niet uit? En hoe tof dat je in principe dan je hele huis van één en dezelfde vloer kunt voorzien? Bijvoorbeeld een loft met een open badkamer of een woning in een oude schuur! Ik werd er helemaal enthousiast van. Uiteindelijk heeft mijn zusje een huis gevonden waar al een prachtige echte houten vloer in zat, dus de PVC-vloer laat nog even op zich wachten. Bij mij is er in ieder geval een vuurtje gaan branden. Nu nog een vuurtje voor een vinexwijk en een baby en ik hoor er helemaal bij.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook