fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe mijn hondje Sambal ons vintage vloerkleed verpestte…

Oh, wat houden wij toch veel van ons hondje Sambal. Zo’n twee jaar is hij nu in ons leven en we kunnen ons al helemaal geen voorstelling zonder hem meer maken. Ook ons dochtertje Sophia (10 maanden) is dol op haar Franse buldog. Wist je dat haar eerste woordje zelfs ‘Sambal’ was? Stiekem hoopte ik altijd een beetje dat ze als eerste ‘mama’ zou zeggen, maar de eer ging naar de hond. Haha!

Sambal achter het behang plakken

Hoewel Sambal dus een heerlijk beestje is, zijn er ook momenten waarop ik hem wel achter het behang kan plakken… Zo weet hij donders goed dat hij niet op de bank mag. Als wij in de woonkamer zijn, blijft hij dan ook braaf op zijn eigen kussen of ligt lekker op het kleed bij ons. Zodra wij in bed liggen en het begint buiten donker te worden, pakt hij zijn kans en springt hij op de bank. Als ik ’s nachts een glas water wil pakken springt hij er snel af en hoopt zo een standje te voorkomen. Hij weet trouwens niet dat ik dan vaak zo moe ben dat ik er überhaupt op dat moment niks van zal zeggen 😉

Ons vintage vloerkleed naar de knoppen

Wat ik ook écht vervelend vind (een stuk vervelender dan het nachtelijke bankhangen), is dat hij laatst op ons mooie vintage vloerkleed heeft geplast. Ja, echt… Waarom hij het deed weet ik niet, maar toen ik het ontdekte was ik wel even pissig. Het vloerkleed was één van de favoriete onderdelen uit ons huis. We hebben een donkergrijze gietvloer en een robuuste cognac-leren bank. Dat vintage vloerkleed maakte het helemaal af.

Nieuw kleed bestellen

Helaas is het kleed na het stomen nooit meer de oude geworden. We zullen dus een nieuwe moeten bestellen… Welke het precies wordt, weet ik nog niet. Maar ik denk wel dat we weer voor een hip vintage modelletje gaan. Dat staat gewoon prachtig in ons huis!

Wat vind jij een mooi vloerkleed? Kijk voor meer inspiratie ook eens op Tapeso.nl

Reageer ook