fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe Mara van haar opa leerde zo vaak mogelijk Champagne te drinken (en dit ook doet!)

Regelmatig denk ik terug aan mijn ‘opa Blikslager’. Hij was de vader van mijn vader en een waanzinnig lieve opa voor ons. We maakten de mooiste reizen met hem en bezochten onder andere Curacao, de Verenigde Staten en Noorwegen samen met hem. Opa Blikslager was een intelligente man die altijd met zijn tijd meeging. Zo haalde hij zijn vliegbrevet en maakte over de hele wereld prachtige vluchten, was hij altijd op de hoogte van alles in de sterrenkunde én vond hij het op zijn negentigste verjaardag nog niet te laat voor een nieuwe mobiele telefoon. De beste man is al bijna 15 jaar geleden overleden, maar ik denk nog bijna dagelijks aan hem. 

Altijd Champagne

Eén van de lessen die opa Blikslager mij leerde, is om zo veel en zo vaak mogelijk dingen te vieren. Vanuit dit kader vond hij het belangrijk om zeer regelmatig een fles Champagne te ontkurken. Kwam hij bij ons een voetbalwedstrijd kijken? Dan nam hij Champagne mee. Was er iemand jarig? Er kwam Champagne op tafel! Mijn opa is er niet meer, maar zijn wens om alle kleine dingen groots te vieren nog wel.

Favoriete flessen

Mijn man en ik drinken vaak Champagne. Er is immers altijd wel iets te vieren. We kiezen graag voor bijzondere Champagnes van kleine huizen en proberen tevens graag nieuwe dingen. Hebben we iets écht groots te vieren? Dan kiezen we graag voor de Blanc de Blancs van Ruinart of de Brut Vintage van Dom Perignon. Hele bijzondere flessen waarbij ik altijd even wegdroom naar de momenten waarop ik vroeger met mijn opa proostte.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het drinken van Champagne heeft een imago van luxe en kostbaarheid. En hoewel een mooie fles Champagne meestal duurder is dan een fles wijn uit de supermarkt, moet ik eerlijk toegeven dat ik het elke euro waard vind. Thuis drinken wij bij voorkeur kwaliteitswijn en laten goedkope bulkwijn liever liggen. We drinken per saldo minder, maar genieten meer! Dus niet elke avond een flesje slobberwijn, maar één of twee keer per week een goede fles waar wij echt heel blij van worden.

Naar de Champagnestreek

Champagne is dus met stip mijn lievelingsdrankje. Het is dan ook eigenlijk bizar dat ik nog nooit in de Champagne-streek ben geweest! Hopelijk kunnen we snel weer meer reizen en kunnen mijn man en ik deze zomer een paar dagen naar de prachtige streek. Het gebied stikt van de Champagne-huizen, maar ook van de sterrenrestaurants. En laat dat nou net de combi zijn waar wij heel erg blij van worden. Soms mag je het best een beetje decadent aanpakken, daar is niks mis mee!

Praat mee

Ben jij ook zo dol op Champagne? Drink jij het zo vaak mogelijk of bewaar je het liever voor écht bijzondere momenten? En ben jij al eens in de Champagnestreek geweest? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook