fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe Mara ervoor zorgt dat haar kindjes lezen leuk vinden

Als moeder van twee jonge kinderen is voorlezen iets wat ik meerdere keren per dag doe. De eerste keer is vaak al aan de ontbijttafel, wanneer ik mijn eerste kop koffie drink en de meisjes aan hun boterhammetje zitten. Wanneer ik zit te werken hebben wij een Filipijnse oppas die leuke dingen met de kinderen doet. Naast vele bezoekjes aan de speeltuin, leest ook zij de meiden graag voor. In het Engels! De kinderen begrijpen haar steeds beter en Sophia (3,5 jaar) kent zelfs al het alfabet in het Engels. En dat allemaal door het vele lezen! Bij het naar bed gaan lees ik ze ook altijd nog een boekje voor. En zo is de dag weer voorbij!

Gezelliger dan televisie kijken

Wij vinden het heel erg belangrijk om de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Als ze nu leren dat lezen leuk is, is de kans groot dat ze dit de rest van hun leven vaker en langer zullen doen. Natuurlijk zetten ook wij de kids soms voor de televisie, maar ik merk dat ze gezellig op schoot een boekje lezen eigenlijk veel leuker vinden. En dat vind ik als moeder stiekem ook 😉

Voorlezen aan de poppen

Sophia is 3,5 jaar oud en verslindt boeken. Bij nieuwe boeken vindt ze het leuk als ik ze aan haar voorlees, bij boeken die ze kent doet ze dat bij mij. Ik vind het ongelofelijk hoe zo’n klein meisje al die boeken uit haar hoofd kent! Ook haar poppen leest ze graag voor en hierbij zet ze al verschillende stemmetjes op. Niet alleen de poppen luisteren mee, ook haar zusje Helena vindt Sophia’s verhalen prachtig.

Steeds langer luisteren

Helena wordt in mei 2 jaar oud en het lukt haar steeds beter om geconcentreerd naar een verhaal te luisteren. Toen ze wat kleiner was kon ze dit nog niet en was een verhaal van een minuut of langer eigenlijk al te veel. Nu kan ze langer op schoot zitten, luisteren en vertelt zij zelf ook al wat ze in de boeken ziet. Regelmatig kiest zij zelf een boekje uit en vraagt om voorgelezen te worden. Super leuk.

Steeds minder voorlezen

Voorlezen is dus goed voor de taalontwikkeling, maar ook voor het empatisch vermogen, het ontstaan van een referentiekader, de creativiteit en natuurlijk de band tussen ouder en kind. Helaas worden kinderen steeds minder voorgelezen… Wij hebben een leuke tip voor ouders die eigenlijk best wel weer meer zouden willen voorlezen: Boekskes.

Boekskes

Boekskes is een abonnementsdienst waarbij je elke maand (of elke 2, 3 of 4 maanden) een pakket met boeken voor jouw kind ontvangt. Het pakket is afgestemd op de leeftijd en het geslacht van jouw kindje en bevat elke keer vier leuke kinderboeken. Zo zijn er boekjes van bijvoorbeeld Studio 100, Nickelodeon, Disney, Zappelin en nog veel meer. Als ouder hoef je dus niet meer na te denken over het kopen van leuke boeken, maar krijg je deze gewoon thuisgestuurd.

Divers pakket

Wij vinden het boekenpakket van Boekskes waanzinnig leuk! Sophia ontvangt het pakket voor meisjes van 2 tot 3 jaar en Helena het pakket voor meisjes van 0 tot 1 jaar. Bij Sophia zijn het al échte verhalen, maar ook stickerboeken, telboeken en kleurboeken. Helena ontvangt naast voorleesverhalen ook veel voelboeken, badboekjes en geluidsboeken. Een mooie afwisseling dus! Als wij de boekjes uithebben, gaan ze naar opa en oma. Zo kunnen ze tijdens de oppasdagen daar ook lekker lezen. Wij hebben dan alweer nieuwe boeken ontvangen!

Lidmaatschap

Een lidmaatschap op Boekskes kost 9,95 euro per boekenpakket. Je ontvangt dan vier boeken met een winkelwaarde van ongeveer 20 euro. Het abonnement is makkelijk aan te passen (als je kind een jaartje ouder is geworden bijvoorbeeld), maar ook als je het zou willen opzeggen is dat maandelijks mogelijk.

Proberen met korting

Super leuk, wij mogen een kortingscode van Boekskes met jullie delen! Je kunt de dienst zo vrijblijvend uitproberen voor maar  7,95 euro.

Gebruik hiervoor de volgende kortingscode:

damespraatjes

Je ziet het aan de foto’s: Sophia en Helena zijn heel blij met hun Boekskes! Zou het ook leuk zijn voor jouw (klein)kinderen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook