fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe maak je Matcha thee en hoe drink je het?

Op ons tripje naar New York kwam ik voor het eerst in aanraking met Matcha thee. Had er zelfs nog nooit van gehoord. Mara wel en die kocht in een super leuk winkeltje meteen het een en ander om mee te nemen voor een vriendin. Matcha thee komt uit Japan en wordt toch wel heel anders gedronken dan de thee die ik normaal drink.

Negen weetjes over Matcha thee

1. Matcha is groene thee uit Japan. De laatste vier weken voor de oogst worden met matten of zeilen de theeplanten in de schaduw geplaatst. De plant reageert hierop met een verhoogde productie van het bladgroen wat tevens de smaak versterkt.

2. Groen poeder. Tijdens de oogst worden alleen de fijnste theebladeren geselecteerd. Deze worden vervolgens gestoomd, gedroogd en (in een traditionele stenen vijzel) verpulverd zodat er uiteindelijk een groen poeder overblijft.

3. Matcha wordt met name gebruikt tijdens de officiële Japanse theeceremonie. Hierbij wordt het poeder met water van een 60 a 70°C opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof. Afhankelijk van de kwaliteit van de thee is deze vloeistof dikker of lopender.

4. Heeft een kalmerende werking. De matcha is goed voor de ontspanning, toch blijf je alert. Dit komt door het aminozuur L-theanine dat in de theebladeren zit.

5. Kloppen doe je met een soort scheerkwast van bamboe (chasen), de matcha klopper. Nooit te lang kloppen, want dan wordt de thee bitter.

6. Bijzondere en natuurlijke smaak- en kleurstof.  In Westerse landen gebruiken we dit bijvoorbeeld in soba noodles, mochi, roomijs, meringues, cake, creme brulee, etc. Kijk hier voor een recept van Matcha-ijs.

 

7. Het is een exclusief drankje. Goede matcha is niet goedkoop en gebruik je dus liefst binnen een paar maanden/weken na aankoop.

8. Een gezond drankje. Het is wat bitter van smaak, maar bijzonder rijk aan calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken.

9.  Het  verbrandt calorieën. Matcha groene thee verhoogt de stofwisseling en helpt het lichaam ongeveer vier keer zo snel vet te verbranden als anders.

Bestelinformatie:

Bron:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Wang Peng -

Dear Sirs,

We’re a big supplier of Matcha related accessories in China, we started our export business since 2006, all our products are exported to Japan, Europe, Australia and North America market, pruchasers love our products because the good quality and competitive price. Please see the below for your reference.

1) Bamboe Matcha Klopper Chasen 80 Prongs
Min Order Quantity: 2000 Pieces
Packing: 1 Piece / Plastic container, 25 Pieces / Inner Box, 100 or 200 Pieces / Master Carton.
Price: US$3.90/Piece by CFR European Main Port by Sea shipment

We also produce Matcha Chasen 70 prongs, 100 prongs, their price are little different than the Matcha Chasen 80 prongs. If you need, please tell me.

2) Bamboo Matcha Scoop (Length about 18 CM), US$0.90/Piece
Min Order Quantity: 500 Pieces
Please note this price is including the Air shipping charges to you (Door to Door)

If you think our offer is workable, please contact me with no hesitation.

I look forward to doing some business with you in the near future!

Best regards,

Mr.Wang Peng

RunTian Imp & Exp Co.,Limited
Suite 1903, Fulin Building, No.89 Fuzhou Road,
Qingdao, P.R.China
Tel No.:0086 – 532 – 85688157

Reageer ook