fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe maak je een strakke designkeuken toch gezellig?

Dol ben ik op mooie, strakke designkeukens. Het geeft je huis direct een moderne sfeer en luxe uitstraling. De keuken is bij ons het hart van het huis en daarom vind ik het belangrijk dat een keuken niet alleen mooi is, maar ook gezellig. Het is de plek waar we samen de dag beginnen, bijkletsen en urenlang borrelen met vrienden. Sfeer is dus minstens zo belangrijk als het design. Gelukkig zijn er heel veel manieren om van een designkeuken een gezellige en warme plek te maken. Lees je lekker met ons mee?

Ronde vormen

In veel keukens wordt er gewerkt met hoekige vormen. Denk aan een lang, strak kookeiland of een grote rechthoekige tafel. Maar wist je dat je ook voor ronde vormen kunt kiezen in de keuken? Doorbreek het strakke met een gezellige ronde eettafel of neem ronde vormen op in je kookeiland. Denk ook aan een ronde spiegel aan de muur of een rond vloerkleed op tafel. In je design keuken hoeft niet alles rond te zijn natuurlijk, maar kies een paar elementen waar je voor zachtere vormen kiest.

Zachte materialen

Niet alleen zachte vormen geven je design keuken een gezellige uitstraling, ook zachte materialen helpen hierbij. In een mooie design keuken, zoals bijvoorbeeld in de Goergen keukens luxe keukens, zie je veel natuurlijke materialen terugkomen. Marmer, hout en steen zijn heel gaaf en super tijdloos. Wel moet je oppassen dat het geheel niet te hard wordt. Kies dan bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen in een mooie velvet-, alcantara- of wol stof. Dit geeft je keuken zo veel sfeer! Ook mooie linnen gordijnen maken het meteen gezellig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goergen Keukens (@goergenkeukens)

Warme kleuren

Bruin, beige, okergeel, legergroen en/of oranje; het zijn allemaal warme kleuren die mooi zijn in een design keuken. Kies als basis een rustige kleur, zoals donkerbruin. Werk het geheel af met warme steun- en knalkleuren, zoals beige en donkergroen. Door voor goudkleurige, koperkleurige of messing kranen te kiezen, verhoog je de sfeer nog verder. Zo krijg je een mooi, warm geheel!

Bloemen en kunst

Ook bloemen, kunst en kaarsen kunnen de mood echt naar een hoger niveau tillen. Een bos verse of zijden bloemen maakt elke kamer meteen gezellig. Ga voor kunst die origineel is en iets voor jullie betekent. Ga eens lokale kunstwinkels langs of verdiep je in beginnende kunstenaars. Kiezen voor gevestigde namen is natuurlijk cool, maar een nieuw talent aan de muur vind ik nog gaver.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goergen Keukens (@goergenkeukens)

Tafel vol vrienden

En last but not least: een gezellige keuken wordt nóg gezelliger als hij volzit met jullie aller beste vrienden. Dus nodig ze lekker vaak uit en maak er een onvergetelijke tijd van!

Praat je met ons mee?

Wat vind jij een mooie keuken? En wist jij al dat design en sfeer zo goed met elkaar te verenigen zijn? Heb jij nog meer leuke tips? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig.

Bovenste afbeelding: Alona Gross via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook