fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe maak je de slaapkamer warm en gezellig voor dit najaar?

Tijdens het najaar vind ik het heerlijk om in bed te liggen. Niet alleen omdat ik gewoon gek ben op luieren, maar als ik buiten de herfst haar werk zie doen, voel ik me warm worden van binnen. Ken je het gevoel dat je in je warme mandje ligt en dat het buiten stormt? Dát gevoel bedoel ik! Om optimaal van dit gevoel te kunnen genieten, is het belangrijk om de slaapkamer warm en gezellig te maken. Wij hebben een paar handige tips voor hoe je dit kunt aanpakken!

1. Een romantisch bed

Het belangrijkste item uit de slaapkamer is natuurlijk het bed! Hier spendeer je maar liefst 1/3e deel van je dag in en daarom is het dan ook belangrijk iets te kiezen wat je écht mooi en fijn vindt. Wij kwamen bijvoorbeeld dit antieke Franse spijlenbed tegen. Dit is echt een model dat jouw slaapkamer een hele romantische sfeer kan geven. Wij vinden hem prachtig!

bed

2. Fijne verlichting

Als je slaapt is een donkere slaapkamer belangrijk. Je slaapt dieper wanneer het donker is, dus ’s nachts wil je zo min mogelijk licht. Maar, vlak voordat je gaat slapen of wanneer je wakker wordt, is goed licht wel heel fijn. Niet te fel natuurlijk, maar zacht en warm. Licht is zeer bepalend voor de sfeer. Maak hier gebruik van!

3. Mooi beddengoed

Niet alleen een mooi bed is iets wat je slaapkamer gezellig kan maken, ook mooi beddengoed is natuurlijk belangrijk. Bijvoorbeeld deze mooie quilt; echt een super romantisch item. Je wil toch zo in dit heerlijke bed gaan liggen?

beddengoed

4. Kaarsjes

Plaats kaarsjes in de slaapkamer voor gezelligheid, maar ook voor de warmte. Wist je dat je de hele slaapkamer flink kunt verwarmen met maar vier waxinelichtjes? Dat scheelt op de energierekening! Let wel op dat je ze uitblaast wanneer je gaat slapen. Ook leuk: een geurkaars die een heerlijk aroma door de slaapkamer verspreidt.

5. Warme sprei

Leg ook een mooie sprei over het bed. Hier kan je lekker onderkruipen wanneer het echt koud wordt én het ziet er ook nog eens heel mooi en gezellig uit. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit mooie zandkleurige exemplaar!

sprei

Wat vind je van deze tips? Als ik dit zo bekijk krijg ik spontaan zin om lekker mijn bed in te kruipen. Nu nog hopen dat het flink gaat regenen en dan is het feest helemaal compleet, haha!

Alle items die je op de foto’s ziet zijn verkrijgbaar bij de Hebberij. Deze webshop verkoopt antieke bedden en woonaccessoires, zoals antieke Franse spijlenbedden (gerestaureerd en niet-gerestaureerd), beddengoed, klokken, kasten, lampen en nog veel meer. De spijlenbedden zijn in elke gewenste maat en kleur verkrijgbaar. Kortom: zeker even een kijkje nemen als je van plan bent je slaapkamer een mooie make-over te geven. Meer inspiratie vind je op de Facebookpagina van de Hebberij.

Reageer ook