fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe maak ik mijn huis gezellig?

huis gezellig maken

Je kunt een huis kopen of huren, maar het creëren van een sfeer is niet zo zwart wit. Het is voor veel mensen een vraagteken hoe ze een huis gezellig maken. Ga je voor een binnendeur met kozijn? Of is een hoekbank cruciaal voor een gezellig huis? Over het algemeen is de inrichting van je huis een kwestie van wat jij mooi vindt. Toch betekent dit niet altijd dat de woning er ook echt sfeervol uitziet. Ben jij benieuwd hoe je je woning gezellig maakt met woonwinkel DHK? Lees snel verder.

Een uitnodigende woonkamer

Ten eerste is het belangrijk dat de woonkamer uitnodigend is. Dit is namelijk vaak het eerste wat mensen zien. Een soort eerste indruk van je woning. Maar hoe maak je je woonkamer uitnodigend? Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een open sfeer met een hoekbank of binnendeur met kozijn. Dit is enorm uitnodigend, omdat deze opening een ruimtelijk gevoel realiseert. Gooi er een aantal kussentjes op en je bent helemaal binnen. Je zou er ook een poef naast kunnen zetten die er lekker zacht uitziet. Dit geeft al gelijk een fijne en huiselijke sfeer.

Genoeg kleur toevoegen

Een andere manier om een huis gezellig te maken, is door genoeg kleuren toe te voegen. Dit is iets wat niet iedereen even fijn vindt. Vaak kiezen mensen voor een abstracte woning met zo min mogelijk poespas. Heel gek is dit niet, want je bent er dan bijna zeker van dat je niet snel uitgekeken raakt op de kleuren. Toch blijkt vaak dat neutrale kleuren snel gaan vervelen. Dus het is eigenlijk veel beter om direct al gebruik te maken van zoveel mogelijk verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan donkergroene muren of aan oudroze details in het huis. Het hoeft niet per se heel heftig te zijn, als het maar sfeer geeft. Je kunt ook kiezen voor kleurrijke schilderijen. Dit is nog veiliger, want je kunt ze er af halen als je ze zat bent. Veel risico hoef je er dus niet voor te nemen.

Even geen minimalisme

Tegenwoordig zijn heel veel mensen minimalistisch. Alles in de woning moet er netjes en opgeruimd uitzien. Toch is dit niet altijd even gezellig. Weinig spullen staat vaak gelijk aan weinig sfeer. Het ziet er veel leuker uit als je meerdere kussentjes op de bank legt. Wat heb je aan slechts een klein kussentje? Hetzelfde geldt voor bloemen en planten. Een klein plantje in de hoek van de kamer brengt totaal geen sfeer. Overal om je heen diverse planten plaatsen, is een veel beter idee. Zorg er dus voor dat je je woning niet zo minimalistisch mogelijk inricht. Dit gaat op den duur namelijk vervelen. Daarbij hoeft het allemaal niet zo duur te zijn. Ga wat kringloopwinkels af en sla je slag!

We zijn heel benieuwd hoe jij jouw huis gezellig hebt gemaakt. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook