fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kun je kunst aan de muur zo mooi mogelijk verlichten?

Waar ik vroeger een gruwelijke hekel aan musea had, ben ik tegenwoordig een echt kunstliefhebber. Ik weet niet wanneer de omslag plaatsvond, maar ik denk zo rond mijn negentiende. Voor Damespraatjes ging ik op persreis naar Praag, waar we een bijzonder modern museum bezochten. Hier was ik zó onder de indruk van de musea, dat ik er later nog een keer naartoe teruggegaan ben. 

Een huis vol kunst

De kunst die ik in het museum had gezien wilde mij niet loslaten. Ik besloot ook in Nederland vaker naar musea te gaan en ontdekte wat ik wel en niet mooi vond. Stukje bij beetje ontdekte ik wat ik écht mooi vond en begon zelfs na te denken om stukken aan te schaffen. Inmiddels zijn we heel wat jaar verder en hebben wij veel mooie dingen aan de muur hangen. Mijn schoonmoeder is kunstenares en maakt dingen die ik prachtig vind. Als cadeau voor ons nieuwe huis kregen wij vorig jaar een prachtig werk voor boven de eettafel. Ik geniet hier nog elke dag van.

Zonder licht, geen zicht

Kunst is heel persoonlijk. Ward en ik zijn dol op de werken bij ons thuis, maar er zijn ook mensen die er niks mee hebben. Maar, iets wat alle kunstliefhebbers met elkaar eens zijn, is dat kunst goede verlichting verdient. Want zonder licht, geen zicht. En zonder zicht, geen kunst.

De beste verlichting

Wij hebben inbouwspots in het plafond. Deze spotjes zijn sowieso al heel mooi, maar ze kunnen je ook helpen je kunst te verlichten zonder al te veel op te vallen. Wat mij betreft de beste oplossing dus! Kies dan voor spotjes die je kunt kantelen en draaien, zodat je het licht direct op het schilderij kunt schijnen. Zo komt een werk het beste tot zijn recht!

Hoe kan je de kunst aan de muur zo mooi mogelijk verlichten?

Hoe doe jij het?

Heb jij veel kunst aan de muur thuis? Wat zijn werken of stijlen waar je van houdt? En zijn er ook dingen die je juist helemaal niet mooi vindt? Ook ben ik heel benieuwd hoe jullie de werken nu verlichten. Doen jullie dat met spotjes? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook