fb

Hoe kun je besparen op je vaste lasten?

Je kent dat wel: de kinderen zijn uit hun kleren gegroeid, je oudste kind blijkt ineens de goedkope chocopasta niet meer te lusten, de energierekening is omhooggegaan en je hebt deze maand net iets te lang aan de telefoon gehangen met die ene vriendin. Het leven wordt er anno 2013 niet goedkoper op. Gelukkig zijn er genoeg manieren om hier en daar te besparen op de vaste lasten.

Goedkopere energie

Met een tablet, pc, televisie, diverse telefoons en allerlei oplaadbaar speelgoed heb je elke dag behoorlijk wat energie nodig. Het loont daarom om eens goed te kijken waar je op energie kunt besparen. Trek bijvoorbeeld opladers uit het stopcontact zodra je telefoon is opgeladen. En zet de televisie niet op stand-by maar echt uit. Je zult zien dat dit behoorlijk scheelt op de energierekening.

Bovendien scheelt het ook om eens rond te kijken bij ander energieleveranciers. Ondanks dat je energierekening onder de vaste lasten valt zit je niet vast aan je energiemaatschappij. Wanneer je op zoek gaat blijkt dat je bij een andere leverancier vaak toch goedkoper uit bent, of een hoge korting krijgt als je nu overstapt. Een lagere energierekening krijgen we tenslotte allemaal energie van.

Minder of goedkopere abonnementen

Abonnementen zijn vaak dingen die we niet echt nodig hebben. Niet allemaal tenminste. Leuke artikelen en het nieuws kun je gemakkelijk online lezen. Dus dat tijdschrift- of krantenabonnement kun je wel opzeggen. Een tv-gids hebben we ook niet meer nodig, die zit op je tv tegenwoordig. Een telefoonabonnement is echter een van die abonnementen waar je niet zonder kunt. Tenslotte is het wel handig als je gewoon bereikbaar bent. Maar een telefoonabonnement hoeft niet duur te zijn. Neem bijvoorbeeld  een sim only abonnement. Die zijn vaak een stuk goedkoper omdat de telefoon niet bij het abonnement zit inbegrepen. En een leuke telefoon koop je er dan gewoon los bij.

Besparen op verzekeringen

Voor verzekeringen geldt eigenlijk hetzelfde als voor energie. Het kan meestal ergens anders goedkoper en je kan niet zonder. Een zorgverzekering is namelijk verplicht en als je in het bezit bent van een auto kom je ook niet onder een autoverzekering uit. Maar bekijk ook eens welke verzekeringen je niet nodig hebt en wees er kritisch op. Heb je die verzekering voor je konijn echt nodig?

1 reactie

margriet koers -

ik ga heel creatief om met de energie. waardoor wij elk jaar een terugave heb van 150 tot 200 euro per jaar . Dat is toch een leuk spaarcentje he.

Reageer ook