fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe krijg ik mijn man mee de keuken in?

Voor mij is koken echt de ultieme manier van ontspannen. Het begint al met het ontdekken van wat ik die dag wil maken; wordt het vlees, vis of vega? Nadat ik een lekker idee heb begin ik aan de boodschappenlijst en het boodschappen doen, ook iets wat ik heerlijk vind. Vervolgens ruim ik alles netjes op en zet klaar wat ik nodig heb. Nog even mijn handen wassen, de oven voorverwarmen en beginnen maar!

Natuurlijk is het lekkere eten wat je tijdens het koken maakt de ultieme beloning, maar de weg naar het gerecht toe vind ik misschien nog wel leuker. En wat het nog leuker maakt: ook mijn vriend Ward kookt graag en goed. Op zaterdag vinden we het dan ook heerlijk om uitgebreid samen boodschappen te doen en de keuken in te duiken. We maken graag gerechten in de tajine of op de Green Egg in de tuin. Elke keer is het weer een feestje.

Nou ben ik gezegend met een man die koken leuk vindt en het ook nog eens heel erg goed kan. Ik hoor je denken: mijn man HAAT koken. Laat het hem maar gewoon opeten. Haha, heel herkenbaar! Zo zijn heel veel mannen, maar gelukkig kan je het wel stimuleren. Koken is tenslotte écht niet alleen iets voor vrouwen, maar ook voor mannen en al helemaal geweldig als jullie het samen kunnen doen.

kruiden

Deze prachtige (en stoere!) kruiden zijn verkrijgbaar bij dekruidenbaron.nl

Hoe krijg ik mijn man de keuken mee in?

1. Laat hem zijn ding doen! De kans is groot dat hij nooit kookt omdat vrouwen hem in het verleden veel te veel op de vingers hebben gekeken. Laat hem lekker ontspannen de keuken ontdekken en grijp niet in als er iets dreigt te verbranden.

2. Daag hem uit samen zijn favo gerecht te maken. Koken is een stuk leuker om iets te maken wat je lekker vindt. Zo koken wij vaak gerechten met gember, koriander en limoen. Vooral omdat Ward het zulke leuke ingrediënten vindt om mee te werken. Maak het leuk!

3. Misschien vindt hij het niks om een appeltaart te bakken, maar wat dacht je van een goed gekruid bierkippetje van de barbecue? Mannen vinden het vaak geweldig om stoere gerechten te maken waar ze mee aan kunnen komen bij hun vrienden.

Tot slot: wil hij niet? Dan wil hij niet. Push hem zeker niet te hard, want zo wordt de kans dat hij er plezier in krijgt alleen maar kleiner. In dat geval duik je gewoon lekker zelf de keuken in, shop je extra lekkere ingrediënten en maak je er een feestje van.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Umut -

Mijn man kan niet koken hij is erg slecht vrouwen doe er wat aan

Reageer ook