fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies je het perfecte bed?

Een goede nachtrust is zo belangrijk! Eén nachtje met wat minder slaap kun je nog wel aan. Maar als je een tweede nacht minder slaapt zul je merken dat alles stroperiger gaat en je humeur er ook niet op vooruit gaat. Je voelt je niet lekker en functioneert ook op je werk niet goed meer.

Spijt

Mijn mijn en ik hebben daarom besloten om te investeren in een echt goed bed, zeg maar het perfecte bed. Natuurlijk hebben we wel naar de prijs gekeken, maar het slaapcomfort stond bij ons voorop. Toen het bed (we hebben voor een boxspring gekozen) eenmaal was besteld en we de eerste nachten in het nieuwe bed hadden geslapen kregen we spijt dat we dit niet veel eerder hadden gedaan. Wat een verschil met ons oude bed!

Eigen bed is goud waard

Het leek of dit bed voor ons was gemaakt. Wat gingen we die eerste weken graag vroeg naar bed. Wat daarna wel een enorme tegenvaller is dat je veel minder lekker slaapt als je met vakantie gaat. De meeste hotelbedden kunnen niet tippen aan je eigen bed. Ons eigen bed is daarom na iedere vakantie weer een goede reden om naar huis te gaan.

Studentenbed

Het eerste bed dat mijn man en ik ooit aanschaften was een ledikant gemaakt door een vriend. Heel handig, want hij had allemaal mooie schuifladen onder ons bed gemaakt, want als student moet je schipperen met iedere centimeter ruimte die je hebt. Het matras dat we aanschaften was meer een hamerstuk, we deden geen enkel onderzoek naar de kwaliteit hiervan. Dat was bij de aanschaf van ons huidige bed wel anders!

Het geheim van het perfecte bed

Voor ons nieuwe bed waren de volgende punten van groot belang.

1. De afmeting. Mijn man is bijna 1.98 m, dus we hebben voor een lang matras gekozen. Doordat hij lang is, is hij ook zwaarder. Daarom vonden we het handiger om 2 aparte matrassen te nemen, want anders rol ik ’s nachts steeds naar hem toe als het matras wat ouder wordt. We hebben wel voor één  grote topper (extra matrasje bovenop de andere matrassen) bovenop de matrassen gekozen. Die topper zorgt ervoor dat we geen kier hebben in het midden en maakt dat we nog lekker en zachter liggen.

2. Wat voor soort bed? Neem je een boxspring, een bed met ledikant of een waterbed. De keuze die je maakt is zo persoonlijk.

3. Welk matras neem je? Grofweg kun je zeggen dat er 3 soorten matrassen zijn:

  • pocketvering matras
  • latex matras
  • binnenveringmatras
  • lucht matrassen
  • koudschuim en traagschuim matras

4. Het oog wil ook wat. Als je een nieuw bed koopt moet het natuurlijk ook heel mooi zijn. Maar kies vooral voor de beste slaapoplossing en niet voor het mooie. Maak je bed vooral mooi door voor een mooi dekbed overtrek te kiezen en ook met kussen kun je een geweldig effect creëren.

Wil je meer weten over hoe je een goed bed moet uitkiezen en ook welk matras het meest geschikt is voor jou, kijk dan eens op Boxsprings.nl.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook