fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies je een goed matras?

Je slaapt zo’n 1/3 deel van je leven. Dat is veel! Een goede nachtrust is nodig om je lichaam te herstellen en je hersenen de kans te geven de informatie van die dag te verwerken. Slaap je te weinig of niet goed, dan kan je van heel veel klachten last krijgen. Wist je bijvoorbeeld dat vrouwen die minder dan 7 uur per nacht slapen sneller geneigd zijn te dik te worden? En wanneer je minder dan 4 uur per nacht slaapt je al serieuze concentratieklachten kan krijgen? Oftewel: slapen is belangrijk! Maar om goed te kunnen slapen heb je een goed matras nodig. En dat vinden is echt zo makkelijk nog niet… Hier 5 tips bij het uitzoeken van een goed matras!

1. Ga uitgerust matrassen testen

Ga je een middagje op de woonboulevard matrassen testen? Heel slim! Het bestellen van een matras kan vaak een stuk goedkoper op internet, maar daar kan je hem natuurlijk niet testen… Doe dit testen alleen als je lekker uitgerust bent. Wanneer je moe bent ligt elk matras lekker en is het moeilijk om het beste matras te kiezen.

2. Lig je samen in bed? Maak een individuele matraskeuze!

Mijn vriend en ik hebben dit niet gedaan en dat krijgen we nu flink voor de kiezen… Ik houd van een wat zachter matras, maar van mijn vriend mag hij wat harder zijn. Verder slaap ik altijd op mijn buik en hij op zijn zij. Dit is allemaal niet erg, maar je kan dan wel beter een ander matras kiezen. De meeste winkels geven je de kans om twee losse matrassen te kiezen, zodat je allebei de beste ondersteuning hebt. Ook omdat mannen vaak zwaarder dan vrouwen zijn, is het goed om hier echt op te letten.

3. Ga op de weegschaal staan

We zeiden het al: mannen zijn vaak wat zwaarder dan vrouwen. Bij het kiezen van een matras is het belangrijk om te weten hoeveel je (ongeveer) weegt. Er is een groot verschil tussen een matras voor iemand van 50 kilo en een matras voor iemand van 125 kilo. Wanneer je naar een winkel gaat kan de verkoper vaak wel inschatten wat goed bij je postuur past, maar wanneer je op internet bestelt zul je dit zelf goed in de gaten moeten houden. Enne, niet liegen he…

4. Weet welk merk bij je past

Elk matrassenmerk heeft een eigen unieke eigenschap. Zo slapen veel olympische sporters op M-line matrassen en liggen de NASA astronauten op Tempur.

5. Vul een online matras keuzewijzer in

Heb je geen zin om zelf een enorm thuisonderzoek te doen? Logisch Op internet kan je een matrassenwijzer doen, hier kom je er makkelijk achter welk matras bij je past.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook