fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kies je de perfecte fotolijst?

Voordat wij in ons nieuwe huis kwamen wonen, had ik nooit ingelijste foto’s staan. Ik woonde nooit ergens veel langer dan een jaar of drie en eigenlijk waren onze kleine huizen in Amsterdam al vrij snel te vol. Foto’s kijken, dat deed ik wel op mijn telefoon. En dat werkte prima! Maar toen wij naar ons nieuwe huis in Bussum verhuisden, hadden we opeens heel erg veel ruimte! En dus ook eindelijk voldoende plek om mooie foto’s neer te zetten en op te hangen.

Heel veel fotolijstjes

In onze grote woonkeuken hebben wij een prachtige inbouwkast. De bovenste plank is gevuld met bijzondere flessen wijn die wij een prominente plek in huis wilden geven. De plank daaronder is gevuld met kookboeken, gesorteerd op kleur. Geeft een heel cool effect! Daaronder vind je een plank gevuld met heel veel fotolijstjes. Ze zijn gevuld met foto’s van onze kinderen, het gezin en onze familieleden. Zelf vind ik het heerlijk om er even naar te kijken en ook de kindjes vinden het altijd leuk om de foto’s te bekijken en te benoemen wie erop staat.

Groot tot klein

Ook in de rest van het huis hangen we steeds meer op. Van kleine lijstjes met foto’s, tot grote ingelijste schilderijen: alles krijgt een plek. In een mooie lijst natuurlijk, variërend van formaat. Ons laatste werk hangt in een fotolijst 50X70 cm, wat een perfect posterformaat is.

Hout

De meeste lijsten bij ons in huis zijn gemaakt van hout. Natuurlijk zijn er ook lijsten van kunststof en aluminium verkrijgbaar, maar in ons jaren ’30 huis vind ik een klassieke, houten lijst heel erg mooi. Hout blijft een van mijn favoriete materialen en dat zie je duidelijk terug in ons interieur én aan de muur.

Zwart

Qua kleur kiezen wij vooral voor lijsten in de kleur zwart of een natuurlijke houtkleur. Door alleen voor deze twee lijstsoorten te gaan, creëer je eenheid. Zelfs als de werken en foto’s in de lijsten enorm van stijl kunnen verschillen! Op deze manier kan je ook een fotomuur maken, van veel verschillende soorten foto’s en die met elkaar ‘verbinden’ door eenheid in het lijstwerk.

Verschillende kleuren

Heb je juist veel dezelfde soort foto’s (bijvoorbeeld alles in zwart-wit), dan kan het ook heel leuk zijn om juist voor veel verschillende soorten lijsten te kiezen. In verschillende kleuren, materialen of afwerkingen bijvoorbeeld.

Foto’s maken gelukkig

Foto’s van geliefden in huis maken gelukkig. Waarom? Omdat je zo elke dag kan zien wie belangrijk voor je is. Als je verdrietig bent, je alleen voelt of je niet lekker bent; kan het enorm helpen om even naar die foto’s te kijken. Het herinnert je direct aan al je rijkdom!

Reageer ook